sonos era 300
Sonos Era 300 er myntet på surround-opplevelser, mens Era 100 er en mer tradisjonell høyttaler som er ment som en oppgradering av One.

Annonse


Dette er Sonos nye høyttalere og vi har prisene

The Verge lekker alltid Sonos sine nye produkter i forkant. Så også denne gang.

Fra 2799 kroner

Men nå er Era 100 og Era 300 offisielle med lanseringen 28. mars. Samme dato vil Apple Music Spatial-støtte være på plass.

Vi starter med prisene:

  • ERA 100: 2799 kroner
  • ERA 300: 4999 kroner

Om de to nye innleder Sonos:

“Sonos Era 300 og Sonos Era 100, den neste generasjonen av smart-høyttalere. Era 300 er en dristig ny høyttaler som er bygget for å gi den beste opplevelsen for romtilpasset lyd, mens Era 100 er en forbedring av bestselgeren Sonos One. Med finjustering fra prisvinnende artister og ingeniører, drar Era-familien frem nye nivåer av lytting med utvidede tilkoblingsmuligheter og Trueplay-teknologi.”

Annonse


Apropos Trueplay finnes dette nå også til Android, og som lekket er det støtte for WiFi, Bluetooth, AUX og Sonos sin line-in-adapter.

Som nevnt i lekkasjen er 300-fokuset Surround med støtte for Dolby Atmos. Seks “kraftige drivere” sender lyd venstre, høyre, fremover og opp.

Filmfans kan pare to høyttalere med Sonos Arc eller Beam (Gen. 2) for å skape en forsterket Dolby Atmos-opplevelse, som drar de dypere inn i handlingen.

Sonos

Era 100

Era 100 sammenligner Sonos med One som “bare litt større” – dette er altså en forbedring av One.

“Era 100 er bare litt større enn forgjengeren Sonos One og inneholder helt ny maskin- og programvare, med nestegenerasjons akustikk og design som gir detaljert stereolyd og dyp bass.”

Man kan legge til to Era 100-høyttalere til for å skape surround, noe som vil hjelpe, da disse er mer tradisjonelle med “to vinklede diskanthøyttalere sender klare og høye frekvenser til venstre og høyre, for en fyldig stereoopplevelse. Mens en større mellom-woofer gir uventet kraftig bass fra en kompakt høyttaler.”

Era 100 har store forbedringer i lyden og teknologien. Den har en smal, moderne utforming som gjør den til en elegant høyttaler for bokhyllen, kjøkkenbenken, pulten eller nattbordet.

Sonos

Vi vender tilbake med tester.

Annonse