samsung galaxy chip
Vi er ikke så sikre på a vi stoler på Samsungs svar om at det ikke kommer en "Galaxy Chip".

Annonse


Samsung sier de ikke skal, men vi tror ikke helt på dem

Samsung “tilbakeviser” en rapport fra koreanske Pulse.

“Galaxy Chip”

Avisen meldte at selskapet utvikler sine egne brikker for Galaxy-mobiler og GalaxyBook-laptoper. Om det høres ut som en god ide er vi mer usikre på all den tid de droppet sine egne Exynos-brikker globalt i S23-serien til fansens store lettelse: Qualcomms Snapdragon-brikker er både kjappere og mer energi-effektive. Samsung prøvde i mange år med egne brikker de “tvang” på Europa, men ga altså opp denne tilnærmingen. I det minste med S23.

Men konkurranse er alltid en god ting og det hadde vært spennende å se hva Samsung kan/kunne ha fått til.

Per Pulse er det en rekke kilder i bransjen som skal ha bekreftet saken. Selskapet har til og med hentet inn en erfaren utvikler fra AMD som prosjekt-sjef. Det er jo konkret.

Annonse


“Nei, men ja”

Dog, kort tid etter at saken ble kjent, er selskapet ute med en slags tilbakevisning av nyheten, delt med Sammobile:

“En nyhetsartikkel om at Samsung har etablert et internt team dedikert til CPU-kjerneutvikling er ikke sant. I motsetning til nyhetene har vi lenge hatt flere interne team som er ansvarlige for CPU-utvikling og -optimalisering, samtidig som vi stadig rekrutterer globale talenter fra relevante felt.”

Så saken stemmer altså ikke, men den stemmer. Noe i den duren? Ifølge Pulse er lanseringen satt til 2025. Det Samsung ser ut til å motsette seg er ikke at noe slikt er på vei, men at de lenge har utviklet sine egne brikker.

Annonse