rtings test av woled mot qd oled
Samsung og Sony får bank av LGs OLED-teknologi hva angår innbrenning. LG mener at andre generasjon også byr på problemer.

Annonse


OLED-krig

LG slår tilbake mot Samsung i forhold til innbrenning av innhold på TV-skjermer. Nå står det mellom tredje generasjon OLED fra LG, og andre generasjon QD OLED fra Samsung.

QD OLED mot WOLED

Samsung har tidligere uttalt seg kritiske om OLED-panel som kan brenne inn et statisk bilde som kan skimtes i “bakgrunnen” ved bruk. Samsung har lenge satset på LCD, men debuterte i 2022 med OLED, QD OLED for å være eksakt.

Nå er det LGs tur til å mene at det er Samsungs bruk av QD OLED som øker faren for innbrenning av bilde. Dette sammenlignet mot selskapets egne WOLED-panel.

LG C2 med WOLED gjorde det bedre i Rtings sin innbrennings-teste sammenlignet med QD OLED TV-er fra Samsung og Sony.

Samsung har triks for å bedre situasjonen

LG sier at det er Samsungs bruk av RGB-underpiksler med QD OLED-teknologi medfører mer stress på statiske bilder enn WOLED. Dette mener så førstnevnte at vil medføre kjappere innbrenning enn deres teknikk.

Annonse


Den kjente OLED-produsenten skal ha brukt Rtings sine bilder for å Samsungs TV-teknologi. Rtings har nemlig langtidstestet G2 og C2 fra LG mot Samsung S95B og Sony A95K siden i fjor. Rtings fant, dessverre for Samsung, at selv om både de og Sonys TV opplevde innbrenning, gjorde S95B det dårligst.

Samsung sier uansett at de bruker et “HyperEfficient Electroluminescence”-materiale i sine andre generasjon QD OLED TV-er og at dette vil minske sjansene for innbrent bilde. Selskapet har også fått på plass et forbedret kjølesystem.