apples nye kart-app er stor-oppdatert for norge
Det er mye nytt i Apples oppdaterte Kart-app for Norge, inkludert tredimensjonale visninger av turist-høydepunkter, mer detaljerte kart og fotoboks-varsel. Det er også lettere å se hvilken fil man skal ligge i for korrekt avkjørsel.

Annonse


Unngå bøter med Apples nye Kart-app for Norge

“Kart-appen har nå mer detaljert informasjon om veiforholdene, bedre navigering, tredimensjonale landemerker og utrolige funksjoner som Se deg rundt, veibeskrivelser med naturlig språk og mer,” melder Apple i en fersk pressemelding.

Sier ifra om fotobokser og hvor de er

“Tredimensjonale landemerker” har vi allerede sett store byer få tidligere, og nå er det også Norges tur. Det er er ikke bare mer detaljer i kartene som er forbedret:

“Det er nå lettere og bedre å bruke Kart-appen på en hvilken som helst reise, takket være mer presis navigering, omfattende visning av veier, bygninger, parker, flyplasser og handlesenter.”

Apple har også lagt inn “naturlig språk fra Siri”. Dette inkluderer varsler som «ved neste trafikklys, ta til venstre.»

Annonse


Fartskameraer varsler sjåføren når de nærmer seg fotobokser langs ruten, med muligheten til å se hvor de er plassert på kartet.

Apple
Fotoboks-varsler. Man kan også rapportere om man ser en.

Veibanevisning på plass

Det er også lagt på en ny nyttig veibanevisning som hjelper til så man ikke svinger inn feil sted eller kjører forbi en avkjøring.

“I tillegg til nye kartet, er det mange funksjoner som hjelper brukere med enkelt og greit å navigere og utforske verden. Veibeskrivelser med naturlig språk fra Siri gir mer naturlig veiledning som er lettere å følge, som: «Ved neste trafikklys, ta til venstre.»

Brukere får veiledning steg-for-steg i utvidet virkelighet ved simpelthen å holde opp iPhonen, så den kan skanne bygninger i nærheten. Kart-appen vil generere en høyst nøyaktig posisjon, slik at den kan gi detaljerte veibeskrivelser som kan sees i kontekst av den virkelige verden.

Apple

Veibanevisning hjelper sjåfører med å unngå å svinge på feil sted eller kjøre forbi avkjøringer ved å sørge for at de ligger i riktig fil før de skal svinge eller kjøre inn på en vei.

En ruteplanlegger med flere stopp er også inkludert “slik at brukere kan planlegge inntil 15 stopp i forveien og automatisk synkronisere ruten fra Mac til iPhone når turen skal begynne.”

Det er nå mange flere detaljer.

Dette er også nytt

  • Del estimert ankomst-tidspunkt med familie, venner og kollegaer
  • Rapporter om ulykker, farer og fotobokser ved å fortelle Siri
  • Kart-appen hjelper el-bil-sjåfører å planlegge turer med lading. Den analyserer høydeforskjeller “og andre faktorer.”
  • Lettere å finne stasjoner og holdeplasser i nærheten om man bruker kollektivtransport med mulighet til å feste favorittruter.

“Med iOS 16 ble det også mulig for Kart-brukere å få oppdateringer for offentlig transport, og reisende vil kunne se priser for reisen, legge til reisekort i Lommebok, se når saldoen blir lav, og fylle på reisekort – alt uten å måtte gå ut av appen.”

Kart-appen er den beste måten å navigere i og utforske verden på, samtidig som du bevarer personvernet ditt. Vi er glade for å kunne tilby dette til enda flere brukere med de nye funksjonene som vi ruller ut i dag. Apple Maps er bygget opp igjen fra bunn av, med bedre navigering, rikere detaljer, mer presis informasjon om steder og bemerkelsesverdige funksjoner som bare Apple kan levere, som Se deg rundt, veibeskrivelser med naturlig språk og mer. Nå er det lettere enn noen gang for brukere å finne steder de liker og å komme seg dit de skal.

Eddy Cue, ansvarlig for tjenester, Apple
“Brukere kan virtuelt utforske Finnland, Norge og Sverige med Se deg rundt-funksjonen, som har interaktive bilder på gatenivå i høyoppløselig 3D.”

Annonse