galaxy s23 ultra vant over iphone etter tre år
Det tok tre år, men nå er ikke iPhone på topp på en Telia toppliste. Per februar 2023 solgte Galaxy S23 Ultra best hos Telia.

Annonse


Det tok tre år å slå iPhone – denne mobilen klarte det

Det er ikke helt overraskende for oss at det er Samsung Galaxy S23 Ultra går rett inn på førsteplass på Telias toppliste for februar.

Vel fortjent

“Samsungs nyhet Galaxy S23 Ultra bryter et nesten tre år gammelt mønster: for første gang siden mars 2020 ligger ikke Apple helt øverst på salgslisten. Det viser Telias oversikt over de mest solgte mobiltelefonene i februar.”

Tre år. Det er så lang tid det for å ta iPhone ned fra førsteplassen. Vi er derfor overrasket at det endelig skjer, men ikke overrasket over at det er S23 Ultra som gjør det. Vi mener nemlig mobilen er et bedre kjøp enn iPhone 14 Pro Max.

Våre kunder er uten tvil veldig glade i både Apple og Samsung, men Apple har ligget helt i toppen lenge nå. Det er ikke fritt for at det er gøy med litt variasjon og bevegelse i dette markedet, så det er interessant å se at Samsung nå biter fra seg med sine nye modeller. Det er en utrolig sterk prestasjon å debutere på toppen av listen samme måned som den er kommet i salg, så Samsung Galaxy S23 Ultra har virkelig fått en pangstart i det norske markedet. Det skal bli spennende å følge denne utviklingen fremover.

Siv Færø, ansvarlig for salg og kanalstyring for privatmarkedet, Telia.

Har hatt førsteplassen siden mars 2020

Vi har rapportert jevnlig om Telias salgstall, og kan ikke huske når det var et annet merke enn iPhone på topp, men det kan Telia:

Annonse


“Apple har tviholdt på førsteplassen på Telias månedlige salgslister siden mars 2020, der den ene iPhone-nyheten etter den andre har avløst hverandre. Samsungs februar-nyheter viste seg derimot å rokke ved Apples dominans helt i toppen. Den nye Galaxy S-serien ble lansert i begynnelsen av måneden, og toppmodellen Galaxy S23 Ultra klarte å bryte mønsteret: den debuterte helt øverst på pallen etter tre ukers salg og var den mest solgte telefonen i Telias salgskanaler i februar.”

Også Google Pixel klorer seg fast, men er ikke lenger på topp 10. I stedet har Pixel 7 Pro falt fra 9. til 11. plass.

Topp 10 februar – forrige måneds plassering i parentes:

  1. Samsung Galaxy S23 Ultra (ny)
  2. Apple iPhone 14 Pro Max (1)
  3. Apple iPhone 14 Pro (2)
  4. Apple iPhone 13 (3)
  5. Apple iPhone 14 (4)
  6. Samsung Galaxy S23 (ny)
  7. Apple iPhone 12 (7)
  8. Samsung Galaxy S23+ (ny)
  9. Apple iPhone 14 Plus (10)
  10. Samsung Galaxy A53 (tilbake på listen)

11. Google Pixel 7 Pro (9)
12. Apple iPhone 13 mini (11)
13. Samsung Galaxy A13 (14)
14. Apple iPhone SE (3rd Gen) (12)
15. Samsung Galaxy A33 (tilbake på listen)

Annonse