microsoft med egen app store
Vi ser på det som høyst sannsynelig at Apple vil måtte åpne opp for alternative app-butikker, om ikke, så i det minste for et system for selv-publisering.

Annonse


Microsoft med app-butikk

I et intervju med The Times avslører Xbox-sjef Phil Spencer noe spennende: Microsoft ønsker sin egen app-butikk.

“Xbox App Store”

Spencer, som Xbox-sjef, snakket naturlig nok med pressen om Microsofts forsøk på å handle Activision/Blizzard til 700 milliarder kroner. Dette er ikke en nyhet – det er det andre som ble nevnt for første gang.

Per artikkelen står det at Microsoft håper de kan “øke konkurransen” i mobil app-segmentet ved å lansere en konkurrerende app-butikk. De ønsker å starte med spill, derav er det naturlig det er Spencer som var først ute.

Vi er usikre på hvor langt unna noe slikt er

“Vi har helt klart støtte fra myndighetene når vi snakker om å åpne opp mobiler og det at vi kan være en troverdig tredjepart på enhetene – vi er langt unna dette nå.”

Annonse


Om Spencer mente markedet var langt unna å være åpne, eller om Microsoft er langt unna å lansere noe slikt, det er vi mer usikre på. Det at han nå nevner det bør innebære at selskapet i det minste har en strategi for hvordan de skal fikse det, om enn ikke at en app-butikk er klar i beta akkurat nå.

Venter Microsoft, morsomt nok, på EU?

Det vil uansett være en naturlig progresjon å se på muligheten til en app-butikk all den tid de allerede prøver å integrere seg så tett mot Android som mulig. Selskapet har allerede koblinger mot Windows, tastatur og Office-pakken, samt samarbeider med Samsung.

Det er mulig Microsoft venter til Apple eventuelt blir tvunget av EU til å tillate alternativer til sin egen App Store, men det på Android i grunn er fritt frem.

Annonse