fsd beta tilbakebetal kundene
Electrek mener at Tesla bruker så lang tid på å levere FSD at de bør tilbakebetale kunder som ønsker det. I Norge koster total-pakken nesten 60 000 kroner ekstra.

Annonse


Skuffet over Tesla: “Kundene bør få pengene tilbake”

Elbil-bloggen er så skuffet over “Full Self Driving”-systemet og mangelen på progresjon at de mener Tesla bør betale tilbake det kundene har punget ut for pakken “Fremtidig selvkjørende funksjoner.”

Dette er saken

Pakken koster 59 600 kroner eksklusive mva. etter en rekke pris-økninger i årenes løp.

Det er to saker: mangelen på progresjon og lovnader gjennom årenes løp fra Elon Musk som nå for alvor har startet å irritere nå som flere har tilgang til FSD beta-en i USA, og Teslas nye hjelpeside for teknologien.

Den nye siden er relatert til “tilbakekallingen” av over 350 000 Tesla-er som er med i beta-programmet:

Annonse


“Det er snakk om 362 758 biler som har testet Teslas selvkjørende system i en testversjon. Tilbakekallingen ble annonsert på nettsiden til “National Highway Traffic Safety Administration. Dette er altså biler som har installert FSD Beta, eller som venter på installasjon av programvaren.”

NHTSA meldte om problemet at:

“FSD Beta-systemet kan tillate kjøretøyet å opptre utrygt i forhold til veikryss, for eksempel å kjøre rett gjennom et veikryss i et kjørefelt med kun mulighet for å ta en vei, kjøre inn i et stoppskiltkontrollert kryss uten å stoppe helt, eller fortsette inn i et veikryss ved et gult trafikksignal uten tilbørlig aktsomhet.”

Dette kan være billig-Tesla til under 300 000 kroner

Tesla var den gang uenige i beslutningen til det amerikanske vegvesenet, men har samtidig oppdatert “legalese”-teksten som innrømmer at bilene i beta-programmet kan gjøre feil.

Dog er det noe som plager kundene mer, og det er bruken av begrepet “level 2 driver assist system.”

Mener Tesla vil saksøkes av mange

“Tesla beskrev det alltid på denne måten, men nå tror noen at bilprodusenten mener at bilene alltid vil være på nivå 2,” skriver Electreks redaktør Fred Lambert som nylig ble fjernet fra Elon Musks Twitter-svarteliste.

Lambert mener likevel at dette ikke er noe å bekymre seg for, og at det gjelder beta-versjonen.

“Jeg mener fremdeles Tesla må tilby kunder muligheten til å bli refundert som handlet FSD-pakken og fortsatt ikke har betaen eller er skuffet over betaen, da den ikke er i nærheten av det Tesla lovet for år siden.”

Lambert mener også at Tela garantert kommer til å bli saksøkt i hopetall.

Annonse