sonos era 100 og 300 avslørt
Sonos Era 300 (avbildet) og Era 100 lanseres på tampen av mars fra 2500 kroner til 4500 kroner (omregnet fra dollar.)

Annonse


Her er Sonos sine nye høyttalere

7. februar skrev vi om Sonos Era 100 og Era 300, de nye høyttalerne fra Sonos som The Verge lekket.

Det lekker som aldri før

Nå har pressebilder av de nye produktene lekket, og det fra samme kilde. The Verge har i lang tid hatt eksklusive lekkasjer fra selskapet på en måte vi nærmest aldri ser – de har tydeligvis en godt plassert kilde i selskapet. Det er merkelig personen eller personene ikke er stoppet etter så mange lekkasjer.

Uansett er det altså de større Era 100 og Era 300 det handler om nå. Era 100 prises til 250 dollar, altså drøye 2500 kroner, mens 300 vil ligge på 450 dollar. Forvent at prisene blir høyere i Norge.

Hva med lanseringen? Joda, det har de også skaffet: sent i mars.

Annonse


Era 300 kan også brukes som bak-høyttalere i kombinasjon med The Era 300 med lydplanker sim Arc og Beam Gen 2 med Dolby Atmos.
Era 100 er mer som en Sonos One, bare bedre, men uten 3D-lyd-fokuset 300 byr på.

Får ikke 3D-lyd fra Apple, i det minste ikke med en gang

Selv om høyttalerne, spesielt 300-modellen, er laget fra bunnen for 3D-lyd, blir det neppe støtte for dette i Apple Music, men man vil kunne spille “spatial audio” fra “Amazon Music Unlimited”. Det kan også hende at de leveres uten Google Assistant fordi selskapet er i en rettstvist med dem.

The Verge kan også bekrefte at begge høyttalere får Bluetooth og USB C “line-in” slik at man kan koble til platespillere:

Era 300 har seks høyttaler-elementer som sender lyd frem, til venstre, høyre og opp.

Begge har også:

  • WiFi 6
  • Bluetooth 5
  • AirPlay 2
  • USB C (må handles separat)
  • Ethernet-adapter
  • “Hurtig-Trueplay” på Android (for første gang)

Merk at Android-støtten for sistnevnte er ment som et kjapp-oppsett, og at den avanserte “gå rundt i rommet”-støtten kun vil fungere med iPhone og iPad som alltid

Annonse