mercedes eqe suv
Interesserte kan bestille Mercedes sin SUV EQE nå. Leveransene starter sensommeren i år.

Annonse


Se hva som kan bestilles nå og sjekk prisene

Mercedes sin nye SUV, EQE, kan nå bestilles.

Fra 864 000 kroner med leveranse sensommeren 2023

Mercedes omtaler SUV-en som en “mer dynamisk forpakning. Innvendig har det luksuriøse interiøret et høyt nivå av komfort, kombinert med romslige innvendige dimensjoner.”

Dette er ikke den billigste, naturlig nok når det er E-klasse: prisen for EQE 350 4MATIC er 864 000 kroner, deretter snor prisen seg opp til over en million:

  • EQE 500 4MATIC: 935 000 kroner
  • EQE 43 4MATIC: 1 153.000 kroner

Mercedes sier at de nye SUV-ene er klare for de første kundene på tampen av sommeren i år.

Annonse


Rekkevidde, lading og andre funksjoner

500-modellen har en rekkevidde på op til 550 km, men samtlige har 4MATIC firehjulstrekk som standard. Torque Shift er også på plass på samtlige. Poenget med dette “momentet intelligent og kontinuerlig mellom for- og bakakselen. Slik sikrer systemet at den mest effektive PSM-motoren brukes i alle mulige tilfeller. For å oppnå lengst mulig rekkevidde, kan den elektriske motoren på forakselen automatisk kobles ut, avhengig av kjøresituasjonen og ønsket effekt.”

150 kW begynner å bli standard på nye biler og støttes på mange ladestasjoner – EQE har støtte for opp til 170 kW

Varmepumpe er selvsagt inkludert som standard.

Temperaturesensorene registrerer ikke bare inne- og utetemperaturer, men også solens posisjon. For å unngå duggete vinduer måler sensorer temperaturen på vindusflaten, den innvendige luftfuktigheten og fuktigheten i inntaksluften. Takket være denne strategien kan energibehovet til systemet reduseres i A/C-modus, der omgivelsesluften er tørr og uten behov for kjøling.

Mercedes

Mercedes om utstyret

“EQE SUV har et høyt nivå av standardutstyr inkludert. Blant sikkerhetselementene finner du adaptiv cruise control, speilpakke med blindsonevarsling, parkeringspakke med 360-graders kamera og LED High Performance hovedlys. 

Av komfortelementer finner du elektriske seter med minnefunksjon foran, oppvarmet ratt, elektrisk bakluke og trådløslading av mobiltelefon, som bare er noe av utstyret som følger med som standard. I tillegg kan kundene glede seg over et tilhengerfeste som kan trekke opptil 1.800 kg, som også er standard.

Selv om EQE SUV er godt utstyrt fra start, vil det være mulig å utstyre bilen ytterligere. Med tilleggsutstyret AIRMATIC luftfjæring og ADS+ dempere, kan dempersystemet endre karakteristikk på hvert individuelle hjul helt automatisk, i tillegg til at bilen kan heves med opptil 30 mm.

Takket være tilleggsutstyret bakakselstyring, er EQE like manøvrerbar som en kompaktbil. Med 10 graders styrevinkel på bakhjulene reduseres svingradiusen fra 12,3 til 10,5 meter, noe som tilsvarer svingradiusen til mange mindre modeller.

Den revolusjonerende DIGITAL LIGHT-teknologien gjør det mulig å projisere markeringer og advarselssymboler på veien. En lysmodul med tre ekstremt kraftige lysdioder styres av 1,3 millioner mikrospeil i hver lykt. Oppløsningen er derfor mer enn 2,6 millioner piksler per kjøretøy. Dette gir bedre presisjon under krevende lysforhold, og ekstremt nøyaktige fjernlys som maskerer ut motgående trafikk.

MBUX Hyperscreen er en stor og buet skjermenhet som ser ut til å sveve fra a-stolpe til a-stolpe. Under en felles glassflate finnes tre skjermer som smelter sammen til en. Denne skjermløsningen er også tilgjengelig som tilleggsutstyr fra EQE 500 4MATIC og oppover.”

interiør og kraft

“EQE SUV har romslige innvendige dimensjoner, der takhøyde, benplass, samt albuerom, gjør EQE SUV til en av de mest romslige representantene for sin klasse. Bagasjeromsvolumet er på 520 liter som standard, men dersom bakseteryggen settes i cargoposisjon, kan volumet øke til 580 liter. Med baksetene nede er det totale volumet på 1675 liter. Baksetene kan legges ned i en 40/20/40 fordeling.

De dominerende ytre luftventilene har et turbindesign, og spiller bevisst på kontrasten mellom høyteknologisk presisjonsmekanikk og den digitale verdenen. Tradisjonelle materialer og farger gir interiøret en spesiell atmosfære, der fem samstemte fargekombinasjoner understreker følelsen av romslighet. EQE SUV er nedsenket i en progressiv og luksuriøs verden av farger som består av varme og kjølige toner.

EQE SUV er den første helelektriske SUV-modellen fra Mercedes-AMG. Den kommer i to effektutgaver der begge har fullt variabelt firehjulstrekksystem, som optimalt fordeler kreftene under alle kjøreforhold. Den første modellen ut er EQE 43 4MATIC med en effekt på 476 hestekrefter og et dreiemoment på 858 Nm. Senere i år vil også EQE 53 4MATIC+ få salgsstart i Norge.”

Annonse