iPhone 14 pro max
iPhone 15 Pro og Pro Max får titanium-kropp og mindre rammer ifølge lekkere. Om Apple klarer å gjemme mer av kamera-systemet inn i "kroppen" på mobilene, er ukjent. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Bekrefter det vi håper på med iPhone 15 Pro

Apple er et konservativt selskap som ikke gjør endringer før de føler de absolutt må.

iPhone 15 Pro får visstnok titan og er “vakker”

Dette gjelder spesielt for deres viktigste produkt, iPhone. Selv om konkurrentene i Android-leiren lenge har tilbudt større skjermer og kuttet rammene før Apple, har selskapet tviholdt på det samme designet i mange år og de har veldig sjelden, nesten aldri, snakket om rammen rundt panelet.

Nå ser dette ut til å endre seg.

15-serien får i det minste “Dynamic Island”, men ikke forvent 120Hz

Det er den forholdsvis kjente lekkeren “ShrimpApplePro” som igjen bekrefter (fra nye kilder) sier at iPhone 15 Pro får mindre rammer rundt skjermen.

Annonse


Jepp: det er kun Pro-modellene som får denne fordelen. iPhone 15 får samme rammer som iPhone 14, men heldigvis med “Dynamic Island”. Dette har vi hørt flere ganger før allerede. Det er ingen rykter som peker i retning 120Hz på annet enn Pro.

iPhone 15 Pro-panelene er flate, mens rammene rundt er kurvet noe, heter det fra samme lekker. Det ventes lekkasjer av CAD-tegninger av de nye mobilene i mars/april.

Det ventes ingen nye skjerm-størrelser, men kommer det en iPhone 15 Ultra vil den trolig har en større 6,8″ skjerm, ikke minst for å få plass til et større batteri som kanskje vil kunne holde det gående i to dager.

Apple forsker på mer avansert fler-berøring

I andre Apple-nyheter har selskapet fått patent på avansert berøringsteknologi som vil fungere på brettbare enheter, men som ikke er eksklusivt låst til slike enheter. Apple søkte om patent-beskyttelse for dette i april 2022, og fikk innvilget det i går.

Apples berørings-teknologi vil gjøre det mulig å berøre alle deler av en slik enhet. Det er allerede ryktet en slags iPad/MacBook-enhet som kun har skjerm og ingen fysiske taster. For å få til det, må denne teknologien på plass.

Patent-tegningen minner om en Android-brettemobil.

Annonse