Netflix konto-deling epost
Netflix prøver å stagge konto-deling med et nytt system som oppdager om andre utenfor husstanden bruker tjenesten. Det er fremdeles lov å reise med Netflix-kontoen som vanlig, men kontoer som brukes utenfor husstanden vil måtte betale ekstra.

Annonse


De som får denne Netflix e-posten er ille ute

Netflix har for alvor startet å sette ned foten for titting utenfor husstanden.

Ber kundene bekrefte husstands-adresse

«Selskapet har testet funksjonen i Latin-Amerika, men er nå klare til å rulle ut blokkering av konto-deling utenfor husstanden i Canada, New Zealand, Portugal og Spania. Systemet ruller ut til flere land i løpet av de kommende månedene,» skrev vi 9. februar.

Mange lurer på hvordan dette kommer til å fungere, og nå har vi fått svar på hvordan Netflix sier ifra og hva man må gjøre som kunde.

Slik ser e-posten ut

En Reddit-konto fra Canada delte et skjermbilde av e-posten fra Netflix med tittelen «Netflix er for en enkelt husholdning.»

Annonse


Videre forklares det at «uansett så ønsker vi å gjøre det lett for deg når du reiser og ser på Netflix, eller om du besøker ulike steder.»

Netflix gir så brukeren innen en viss dato for å angi den primære husstands-adressen. «Alle som bor på hovedadressen kan bruke denne Netflix-kontoen.» Videre heter det at Netflix vil hjelpe kundene å angi adressen på TV-en.

Kunden hevder Netflix ble sagt opp etter denne e-posten.

Ikke lansert i Norge enda

Når noen logger seg inn på kontoen din fra en enhet som ikke er tilknyttet Netflix-husholdningen din, eller hvis kontoen din regelmessig brukes fra et sted utenfor husholdningen din, kan vi be om at du bekrefter enheten før den kan brukes til å se på Netflix. Vi gjør dette for å bekrefte at enheten som bruker kontoen, har tillatelse til å gjøre det.

Netflix

Hva prisen i Norge blir på en ekstra delt konto utenfor husstanden er ikke kjent, men i Spania er prisen omregnet fra euro 66 kroner.

Tjenesten har tidligere avslørt de «bruker opplysninger som IP-adresser, enhets-ID og konto-aktivitet på enheter som er logget på Netflix-kontoen,» for å oppdage ulovlig kontodeling.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan Netflix vil ta hånd om kunder som f.eks. lastebilsjåfører, og andre yrker, som regelmessig ser fra ulike steder.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse