anker eufy kamera
Anker har vært i hardt vær siden 2021. Nett-kameraene deres kunne nemlig smug-tittes på da video-strømmen fra deres egen nett-portal ikke var kryptert. Nå krypteres dette og alle kameraene skal oppgraderes med kryptering påslått som standard.

Annonse


“Innrømmer løgn”

Husker du saken fra 1. desember i fjor, “Kameraer som selges i Norge er en sikkerhetskatastrofe“?

Dette er saken

Selskapet det gjelder er Anker som er mest kjent for ladere, men som også selger sikkerhetskameraer i Eufy-serien.

Kameraene selges også i Norge, men det ble avdekket massive sikkerhetsproblemer, inkludert at ukjente kunne se inn i andres hjem – allerede i mai 2021 var dette en sak. Anker nektet deretter vinteren i fjor for at dette var reelt – til nå.

The Verge har fulgt saken nøye og var også samme avis som prøvde å få sannheten ut av selskapet.

Annonse


Avisen oppsummerer:

“Først fortalte Anker oss at det var umulig. Så dekket de sporene sine. Så unngikk de oss og ignorerte e-postene våre fullstendig.

Så kort tid før jul ga vi selskapet et ultimatum: Hvis Anker ikke ville svare på hvorfor dets antatt alltid krypterte Eufy-kameraer produserte ukrypterte strømmer – blant andre spørsmål – ville vi publisere en historie om selskapets mangel på svar.”

Fikk dem i tale

Strategien fungerte melder avisen.

De har fått e-post fra Anker der selskapet innrømmer at kameraene ikke var utstyrt med punkt-til-punkt-kryptering, og at det ble produsert video-strømmer som ikke var krypterte.

Sistnevnte gjelder Eufy sin nett-portal som ga tilgang til video-strømmer med video-programmer som VLC som støtter video URL-er.

Dette gjør de

Selskapet unnskylder og innrømmer de burde gjort en bedre jobb. Sikkerhetsproblemene skal i “stor grad” være rettet.

Hver eneste videostrøm som kommer fra selskapets Eufy nett-portal får punkt-til-punkt-kryptering, som Eufy-appen.

Hvert eneste Eufy-kamera oppgraderes også til WebRTC som har kryptering aktivert som standard.

The Verge spekulerer i at slik situasjonen er nå, så kan de fremdeles være utsatt for smug-titting, så til det foreligger oppdatering for ditt kamera, skru dem av.

Annonse