Netflix på skjerm
Blokkering av konto-deling er på vei også til Norge med oversatte hjelpesider, men ikke alt er klart enda, inkludert hvor mye man må betale i Norge for en konto som ser med dine kontodetaljer, men er utenfor husstanden.

Annonse


OPPDATERT: Netflix skulle ikke ha kommunisert dette

Nå foreligger det større klarhet om nøyaktig hvordan Netflix skal stoppe konto-deling i Norge.

Oppdatert, 2. februar, 11:51:

Selskapet har nå en melding på den norske utgaven av hjelpesiden etter at vi i går oppdaget informasjon som ble delt for tidlig. Det er ingen blokkering av konto-deling i Norge i skrivende stund da det foreløpig testes i tre land nevnt under.

“Du ser for øyeblikket informasjon for USA, som kanskje ikke gjelder for deg. Velg landet ditt nedenfor.”

Annonse


Samtidig melder Netflix sin talsperson følgende:

I et kort øyeblikk i går ble en hjelpesenterartikkel som inneholder informasjon som bare gjelder for Chile, Costa Rica og Peru, publisert i andre land. Vi har siden oppdatert dette.

Netflix

Oppdatert, 14:57:

Til ITavisen forklarer Netflix sin PR-representant at de ikke blokkerer for konto-deling i Norge enda.

Vi oppdaterer med mer informasjon når det foreligger.

Er på vei internasjonalt

Tjenesten har slitt med dette i mange år, og etter at de mistet seere i sommer, skyldte de blant annet på dette som et problem.

Hvis en Netflix-konto brukes av en enhet som ikke er tilknyttet den primære kontoeierens husholdning, må enheten bekreftes før den kan brukes til å se på Netflix. Vi gjør dette for å bekrefte at enheten som bruker kontoen, har tillatelse til dette.

Netflix

Fra før av er to ting på vei: reklame-abonnement med lavere pris og mulighet for å betale ekstra for å fortsette konto-deling utenfor huset.

Om dette oppdages får den som betaler beskjed om å betale enda litt mer, om ikke så stenges man ute.

Når en enhet utenfor husholdningen logger på en konto eller brukes regelmessig, kan vi be deg om å bekrefte denne enheten før den kan brukes til å se på Netflix, eller be deg bytte Netflix-husholdning. Vi gjør dette for å bekrefte at enheten som bruker kontoen, har tillatelse til å gjøre det. Se “Bekrefte en enhet” nedenfor for å få vite mer.

Netflix
Med “Premium” kan fire enheter se samtidig, men kun i samme husstand. Vi vet ikke hvor mye ekstra Netflix tar for å dele en konto utenfor husstanden, men i test-regioner i Sør-Amerika er det snakk om drøyt 30 kroner. Trolig blir prisen høyere i Norge. Bilde: Netflix

Dropper du Netflix når de gjør dette snart?

Dette forklarer Netflix på norsk

Men hvordan skal Netflix håndheve dette?

Nå avslører FAQ-siden til selskapet litt mer på hjelpesiden med ingressen “en Netflix-konto kan brukes av personer som tilhører samme husholdning.”

Vi bruker opplysninger som IP-adresser, enhets-ID og kontoaktivitet på enheter som er logget på Netflix-kontoen.

Netflix

Interessant er det også at Netflix endelig forklarer, også på den norske utgaven av hjelpesiden, hvordan det hele fungerer om tjenesten oppdager du deler med andre:

“Når noen logger seg inn på kontoen din fra en enhet som ikke er tilknyttet Netflix-husholdningen din, eller hvis kontoen din regelmessig brukes fra et sted utenfor husholdningen din, kan vi be om at du bekrefter enheten før den kan brukes til å se på Netflix. Vi gjør dette for å bekrefte at enheten som bruker kontoen, har tillatelse til å gjøre det.”

Deretter lister Netflix opp følgende punkter om hva som må gjøres, inkludert en 15 minutter tidsbegrensning for å aktivere enheten:

  1. Netflix sender en lenke til e-postadressen elle telefonnummeret som er tilknyttet den primære kontoeieren.
  2. Koblingen åpner en side med en firesifret bekreftelseskode.
  3. Koden må skrives inn på enheten som ba om koden, innen 15 minutter.
    • Hvis koden har utløpt, må du be om en ny bekreftelseskode fra enheten.
  4. Når den er bekreftet, kan enheten brukes til å se på Netflix.
  5. Enhetsbekreftelse kan kreves fra tid til annen.
Ikke alt er rullet ut i Norge enda, og vi kan ikke bekrefte at de har startet med blokkering av konto-delikng her i landet. Bilde: Netflix

Annonse