apple airport-konsept parker ortolani
Det er fremdeles mye som kan gjøres for å bake rutere inn i folks bruk av dingser. Kanskje Apple bare venter på sin egen WiFi-brikke for å lansere AirPort igjen? Konsept: Parker Ortolani

Annonse


Vi er sikre Apple bør lansere denne

Apple ga opp, til manges fortvilelse, sine rutere i AirPort-serien.

Her er det mye smart

Selskapet startet salget helt tilbake i januar 2007, men i 2016 var det over og ut for hele produkt-serien. Det var nok alt for få som handlet.

Produktgruppen krever hyppige oppdateringer for å holde følge med nye WiFi-standarder. Det kreves også hyppige sikkerhetsoppdateringer.

Dette er spesielt aktuelt for Apples AirPort som også fungerte som printer- og lagrings-server.

Annonse


Apples fokus er desussten på interaktive produkter.

Det er nesten uendelig med muligheter. Konsept: Parker Ortolani

Matter, Siri, enhetskontroll og HomePod-mesh

Men dette nye konseptet, det er så bra at nå kan vi ikke se for oss noen grunn til at Apple ikke bør re-lansere produktserien.

Ikke bare ser det ut som noe Apple kunne ha lansert, samtidig som det er ulikt selskapets andre produkter, men det er også drømme-funksjoner på plass som gir mening.

Det kan jo hende at Apple venter med noe slikt til de har sin egen WiFi-brikke.

Konsept: Parker Ortolani.

“Private Relay,” som er Apples VPN, må jo selvsagt bygges inn i ruteren, og det har Parker Ortolani tatt høyde for. Vi har delt Ortolanis flotte konsepter tidligere.

Denne gang har han laget et ekstra smart konsept som rett og slett bare klikker sammen.

I tillegg til “Private Relay”, finner vi:

  • Wi-Fi 6E
  • Siri
  • Matter-støtte
  • Enkelt oppsett
  • Organisering av hjem- og kontor mesh-nettverk

Det vil fremdeles være lett å markedsføre en slik ruter med Apples grensesnitt og enkle måte å sette opp alt på. En ruter vil også gi masse informasjon og styring av alle Apple-enhetene på nettverket, og kan fungere som hjemme-hub.

Kanskje må man ha en AirPort Extreme i 2027 for å bruke Apples VR-hodesett trådløst på best mulig måte?

Apple kan også gjøre mye for smarthjemmet, som å utstyre den med temperatur- og fuktighetssensor som HomePod 2. og mini. Om den også har en skjerm, kan den vise eventuelle sikkerhetskameraer.

Med mesh har Apple en annen genial salgsmulighet: kjøp en HomePod for å lage et mesh-nettverk mot AirPort-enheten. Konsept: Parker Ortolani