iPhone med dock
Å kunne hente opp denne menyen selv med en app oppe vil bedre iPhone-opplevelsen mye men ITavisen-redaktør Trond Bie. Bilde: ITavisen

Annonse


Det har plaget meg med iPhone i årevis, og nå tør jeg avsløre løsningen

Hvor stor er sjansen for at dette blogg-innlegget sikrer meg Jony Ives tidligere posisjon hos Apple?

Du kan slutte å le nå.

iPhone-multitaskingen er ikke god nok

Jeg venter fremdeles på en invitasjon til Apple Park etter min geniale ide om å installere Safari på Apple Watch Ultra (ingen har tenkt den tanken før.)

Jeg har i mange år brukt Apples største modell, Pro Max. Apple byr nå også på en rimeligere 6,7″ med iPhone 14 Plus. Flott, da fungerer min geniale løsning så mye bedre i markedet allerede!

Annonse


Fordi jeg ikke er Jony Ive eller Scott Forstall, tok det meg lang tid å konkludere med hva jeg savner aller mest i multitasking-opplevelsen på en iPhone. Det måtte mye bruk av iPadOS 16 til jeg skjønte hva jeg savnet i iOS 16.

Dock 24/7

Jeg ønsker at det skal være mulig å flikke opp app-docken for kjapt å hente opp en ny app. Det bør være mulig å bestemme hvilke apper man ønsker seg der statisk, jeg tipper det er maks plass til tre eller fire, eventuelt kan man beordre iOS 17 (?) om å vise meg de sist brukte.

Men hvorfor? Det er godt mulig det bare er meg, men jeg synes ikke multitasking-oversikten er noe særlig; det er vanskelig å se appene som er åpne, og man må bla mye. Dessuten er det fint å kunne hente opp en ny app uten å forlate den man har oppe.

Det hadde vært bedre med fliser som viser appene i sin helhet, i stedet for smugtitting på åpne apper som en kort-stokk man prøver å skjule for andre spillere. Klart kan man skifte mellom åpne apper ved å sveipe, men hvem husker hvilke apper som er hvor i den rekkefølgen? Ikke jeg i hvert fall – jeg husker ikke en gang at jeg åpnet 10 apper og tror alltid det er langt færre.

Da bruker jeg ofte søk for å starte en app, eller sørge for å organisere de mest brukte appene på første hjem-skjerm. Og Apple, hvorfor kan jeg fremdeles ikke aktivere at de mest brukte appene dukker opp på første hjem-skjerm av seg selv?!

Tør jeg nevne multitasking på en 6,7″?

Det naturlige steget vil være enda kontroversielt grunnet skjermstørrelsen. Er jeg helt sikker at det er en god ide med to apper oppe samtidig? Ikke helt, i det minste ikke i alle tilfeller, men jeg er sikker på det finnes situasjoner der det gir mening. Mange andre, som Samsung, gjør det mulig, men særlig intuitivt er det ikke.

På en 6,7 tommer kan det i noen tilfeller gi mening, spesielt i landskaps-modus. Og hva om Apple lanserer en iPhone Ultra med større skjerm og mindre rammer? Hva om klokke-appen dukket opp i miniatyr over gjeldende app når alarmen går i stedet for et lite varsel? Hva om man kunne ha to Safari-faner oppe samtidig?

Det er umulig for meg å vite om Apple kommer til å innfri mine ønsker, men om det skjer, minn meg på dette innlegget.

Annonse