nytt filsystem på vei til windows 11 pro kan testes nå
"ReFS" kan aktiveres i den nyesteWindows 11 Pro Dev-testversjonen. Når det nye filsystemet blir standard i Windows vet vi foreløpig ikke enda.

Annonse


Gjør seg klare til å pensjonere 30 år gammel Windows-teknologi

ReFS er ikke et nytt fil-system, men det er fremdeles kun Windows Server som kan ta det i bruk.

NTFS har vært i bruk i 30 år

NTFS er derfor standarden på klient-maskiner, mens “Resilient File System”, er forbehold servere som ofte må servere mange filer og data.

Hvorfor Microsoft enda ikke har endret fra NTSF til ReFS blir bare spekulasjoner, men faktum er at teknologien har vært klar siden 2012 for servere.

Støtter mye større volum

I tillegg til støtte for masse lagringsplass 35 petabyte mot 256 terabyte så økes ytelsen og vaktholdet mot datatap.

Annonse


Det spennende nå er at Twitter-kontoen “Xeno” har snoket i filer og oppdaget man kan aktivere flagg “42189933.”

Aktiveres dette kan man installere Windows på “ReFS”-partisjon “uten noen andre form for triks” og kun den nevnte “velocity ID”-en. Det eneste kravet er at det er Windows 11 Pro.

Du vil kanskje måtte starte med blanke ark

Det er foreløpig ingen konverteringsprosess å finne, så det er en sjanse for at man må installere alt på nytt for å få “ReFS” en gang i fremtiden når Microsoft er klare for bred utrulling.

Windows 12 ville jo vært et naturlig valg med “ReFS” aktivert som standard.

Dette har ikke noe med “ReFS” å gjøre, men Forspoken lanseres til PC og Playstation 5 i morgen med støtte for den superkjappe innlastingsteknologien “DirectStorage.” Kravet er en SSD som klarer minst 5500MB/s og Windows 11.

Annonse