gta v
Det er foreløpig ikke helt klarhet i hva som skjer med sikkerhetssituasjonen til GTA Online. For tiden kan det være smart å holde seg unna, eller blokkere all trafikk til spillet, med en brannmur.

Annonse


Advarer mot “GTA Online”

Det advares rett og slett mot å spille “GTA V Online” på PC før Rockstar har klart å rydde opp.

Rockstar undersøker feilen

En feil i nett-delen til spillet utnyttes offensivt av hackere som tar seg til rette og kunne slette filer.

Du vil bli sittende fast i skyene på ubestemt tid når du prøver å logge inn.

“floorball”, Twitter.

Først og fremst: det var mulig for hackere å rote til nett-kontoen slik at man ikke komme inn igjen i nett-verdenen med karakteren sin, at filene til spillet korrumperes og at alle nivåer, penger og statistikk fordufter.

Rockstar skal ha rettet korrumpringsfeilen relatert til modifikasjons-menyen (et tilleggsprogram lagd av tredjeparter) ved å fjerne den, men brukere er allerede berørte.

Annonse


Det anbefales å fjerne Rockstar Games-mappen fra dokumenter-mappen i Windows og starte spillet på nytt. Det skal rette korrumperingen, men ikke skyld på oss om lagringsfiler rotes til.

Fansen er ikke happy, men vi tror Rockstar fokuserer på et annet spill og ikke flerspiller-delen til GTA V.

“Hacking og fil-sletting”

Som om ikke det var nok kan det også være mulig for ondsinnede å slette filer på PC-en og kanskje fore den med trojanere og virus.

Hva angår slettingen tipper vi dette kun gjelder filer som har noe med spillet å gjøre, men det er jo uansett alvorlig.

Problemet oppstår visstnok om spilleren avslutter anti-juks-programvaren tilknyttet spillet. Om så skjer kan hackerne angripe, og det er i dette øyeblikket det muligens er mulig å mate maskinen med trojanere i spill-mappen eller muligens dokument-mappen.

GTA Online ble lansert i 2013. Med så gammel kode-base og mange endringer i løpet av ti år, er det ikke overraskende at det dukker opp hull, men denne er ekstra grov.

Man blir en fugl om man utsettes for hacken:

Annonse