Annonse


OPPDATERT: Microsoft sparker 10 000

I november i fjor ble det kjent at Meta måtte sparke 11 000 personer.

Oppdatert, 18. januar, 20:20:

Microsofts toppsjef Satya Nadella bekrefter at 10 000 medarbeidere må gå som ledd i kutt som starter nå. Selskapet forventer å være ferdige i mars.

Over 11 000 kan få sparken

Årsaken var at selskapet gjorde en alt for kjapp helomvending inn mot VR/AR-markedet, ikke har klart å følge opp med forbrukerprodukter og startet operasjonen rett før den globale økonomiske tilbaketrekkingen i kjølevannet av covid.

Annonse


Nå er det Microsoft som må gjøre noe trist: det meldes at de gjør seg klare til å sparke rundt fem prosent av alle ansatte: fordi de har 220 000 medarbeidere i hele verden betyr det rundt 11 000 ansatte.

Tallet kan bli høyere

Tallet er ikke bekreftet riktig enda og kan enda opp høyere forteller en analytiker til Sky News som avslørte nyheten i kveld norsk tid.

De neste to årene kommer sannsynligvis til å bli de mest utfordrende. Vi gjorde mye under pandemien, og nå er det en viss normalisering etter etterspørselen den gang. På toppen av det er det en reell lavkonjunktur i enkelte deler av verden.

Satya Nadella, topp-sjef, Microsoft, 5. januar 2023.

Microsoft jobber med å sikre seg Activision/Blizzard for 69 milliarder dollar, men vil nå også måtte kjempe mot EU i tillegg til amerikanske FTC.

Annonse