macbook pro m2
Apple lanserte omsider MacBook Pro med M2 og Mac mini med M2.

Annonse


“Opp til 22 timer batterilevetid”

MacBook Pro med M2 Pro og M2 Max og Mac mini med M2 og M2 Pro er hva Apple er avduket i dag.

M2 Pro og Max-brikkene er for proffer

Først kan vi ta for oss de nye M2-brikkene som kommer i enda kjappere utgaver enn hva som er utstyrt i MacBook Air.

“M2 Pro og M2 Max gir superkrefter til MacBook Pro og Mac mini, og har enda kraftigere prosessor og grafikk, opptil 96 GB fellesminne og god strømeffektivitet,” skryter Apple om de nye brikkene som har 20 prosent kjappere CPU.

Både Mac mini og MacBook Pro M2 kan bestilles i dag og leveres fra tirsdag 24. januar.

Annonse


Priser

MacBook Pro M2 14″:

MacBook Pro M2 16″:

Mac mini M2:

M2 Pro og Max

Maskinene kan yte opp til 200GB/s med forentminne og man kan utstyre dem med opp til 32GB RAM.

I GPU-delen for Pro-brikken snakker vi opp til 19 GPU-kjerner og større L2-mellomlagring. Dette har den fordelen at grafikken er opp til 30 prosent kjappere enn M1 Pro.

M2 Max har samme 12-kjerner CPU men kjappere GPU med opp til 38 kjerner og enda større L2-mellomlagring. Brikken levere grafikk opp til 30 prosent kjappere enn M1 Max og kan utstyres med opp til 96GB RAM som nevnt.

Med 67 milliarder transistorer – 10 milliarder flere enn M1 Max over tre ganger så mange som M2 – flytter M2 Max grensene for ytelse og effektivitet i Apple-chiper enda lenger. Den har 400 GBps fellesminnebåndbredde, som er dobbelt så mye som M2 Pro, fire ganger så mye som i M2, og den støtter opptil 96 GB lynraskt fellesminne. Derfor kan enorme filer åpnes umiddelbart, og jobbing på tvers av avanserte apper flyter jevnt og raskt.

Apple

Apple:

 • Både M2 Pro og M2 Max har Apples 16-kjerners Neural Engine av neste generasjon. Den takler 15,8 billioner instruksjoner per sekund og er opptil 40 prosent raskere enn forrige generasjon.
 • M2 Pro har en enormt kraftig og effektiv mediemotor, inkludert maskinvareakselerert H.264, HEVC og ProRes-videokoding og -dekoding – som åpner for avspilling av flere strømmer med ProRes-video i 4K og 8K samtidig som den trekker veldig lite strøm. M2 Max har to videokodingsmotorer og to ProRes-motorer, slik at videokoding går opptil dobbelt så raskt som på M2 Pro.
 • Apples nyeste bildesignalprosessor leverer bedre støyreduksjon, og sammen med Neural Engine bruker den digital video til å forbedre bildekvaliteten i kameraet.
 • Neste generasjon Secure Enclave er en avgjørende del av Apples bransjeledende sikkerhet.

Med M2 Pro på MacBook Pro:

 • Rendring av titler og animasjoner i Motion går opptil 80 prosent raskere1 enn på den raskeste Intel-baserte MacBook Pro og opptil 20 prosent raskere5 enn på forrige generasjon.
 • Kompilering i Xcode går opptil 2,5 ganger raskere1 enn på den raskeste Intel-baserte MacBook Pro og nesten 25 prosent raskere5 enn på forrige generasjon.
 • Bildebehandling i Adobe Photoshop går opptil 80 prosent raskere1 enn på den raskeste Intel-baserte MacBook Pro og opptil 40 prosent raskere5 enn på forrige generasjon.

Med M2 Max på MacBook Pro:

 • Effektrendring i Cinema 4D går opptil seks ganger raskere1 enn på den raskeste Intel-baserte MacBook Pro og opptil 30 prosent raskere6 enn på forrige generasjon.
 • Fargegradering i DaVinci Resolve går opptil dobbelt så raskt1 som på den raskeste Intel-baserte MacBook Pro og opptil 30 prosent raskere6 enn på forrige generasjon.
14 og 16 tommer.

MacBook Pro M2

“Nye MacBook Pro har opptil seks ganger raskere ytelse enn den raskeste Intel-baserte MacBook Pro-maskinen, samt støtte for opptil 96 GB fellesminne for de tyngste arbeidsflytene.”

Med M2 Pro og M2 Max får MacBook Pro krefter til å forvandle arbeidsflyten til proffbrukere på tvers av en rekke ulike felt – fra kunst til forskning til apputvikling. Brukere som er ute etter å oppgradere fra Intel-baserte Mac-modeller vil oppleve enda mer dramatiske forbedringer innen ytelse, batteritid, tilkobling og generell produktivitet. MacBook Pro yter også like godt uansett om brukerne har den tilkoblet strøm eller ikke.

Apple

Slik åpner Apple sin pressemelding om maskinene som også har opp til 22 timer batterilevetid, WiFi6E og HDMI med 8K-støtte for første gang.

MacBook Pro har også “Liquid Retina XDR-skjermen, et bredt utvalg av tilkoblinger, 1080p FaceTime HD-kamera, mikrofoner i studiokvalitet og høyttalersystem med seks høyttalere.”

Mac mini M2 koster fra 7990 kroner

“Med den nye M2-chipen er Mac mini enda kraftigere, mer allsidig og rimeligere, med en ny startpris på 7990 NOK. Den nye M2 Pro-chipen gir Mac mini ytelse på profesjonelt nivå for aller første gang, så brukerne kan gjennomføre høytytende arbeidsflyter som det før var utenkelig å gjøre i en så kompakt design,” innleder Apple i pressmeldingen.

Merk at Mac mini leveres med M2 eller M2 Pro – M2 Max er derfor ikke mulig.

Mac mini leverer en fenomenal opplevelse for brukere av stasjonære datamaskiner når den er sammenkoblet med Studio Display og Magic-tilbehør. Studio Display gjør det stasjonære Mac-oppsettet fullkomment med den store 27-tommers 5K Retina-skjermen, ultravidvinkelkameraet på 12 MP med I fokus, tre mikrofoner i studiokvalitet og seks høyttalere med romtilpasset lyd. Kunder kan legge til matchende Magic-tilbehør som passer til den elegante designen til Mac mini og Studio Display.

Apple

Her er Apples egne tall:

Sammenlignet med Mac mini med Intel Core i7 har Mac mini med M2:

 • opptil 22 ganger raskere oppskalering av bilder gjennom maskinlæring (ML) i Pixelmator Pro
 • 9,8 ganger raskere rendring av kompleks tidslinje i Final Cut Pro

Sammenlignet med tidligere generasjoner av Mac mini med M11 har Mac mini med M2:

 • opptil 2,4 ganger raskere ProRes-transkode i Final Cut Pro
 • opptil 50 prosent raskere filter- og funksjonsytelse i Adobe Photoshop
 • opptil 35 prosent raskere spillopplevelse i Resident Evil Village

Av tilkoblinger finner vi 2 x Thunderbolt 4 med støtte for maks to skjermer med M2-modellen.

Pro-modellen har 4 x Thunderbolt 4 med opp til tre skjermer og med maks en 8K-skjerm.

“Begge modellene har to USB-A-porter, én HDMI-port, én Gigabit Ethernet-port med muligheten for 10 GB, og en oppgradert hodetelefonutgang med støtte for hodetelefoner med høy impedans. For internettilkobling har begge de nye modellene også den nyeste standarden med Wi-Fi 6E for opptil to ganger raskere gjennomstrømning enn tidligere, samt Bluetooth 5.3.”

M2.
M2 Pro.

Annonse