apple låser apple tv-eiere ute om de ikke har iphone eller ipad
Ikke bare må man ha en iPhone eller iPad, men kravet er også at de begge kan kjøre selskapets nyeste operativsystem.

Annonse


Her gjør Apple alt for å miste kunder

Apple TV krever at brukeren i visse tilfeller har tilgang til en iPhone eller iPad. Hva om så ikke er tilfellet?

Hva er det de tenkte på?

Joda, de aller fleste som eier en Apple TV har nok en iPhone eller en iPad fra før av, kanskje også en Mac og en MacBook, men det finnes alltid unntak.

Er det en god ide å låse potensielle stor-kunder ute? Nei, selvsagt ikke, så det er vanskelig å skjønne hva Apple har tenkt i dette tilfellet.

Og tenkt har de nok ikke, for selv om du er eier av en MacBook Pro 16 til titusenvis av kroner kommer du ikke forbi dette – du ha en iOS- eller iPadOS-enhet, og det blir verre.

Annonse


Hva om iPhone-en ikke kan oppgraderes til iOS 16? Synd.

Dette blir som å trygle brukerne om å selge Apple TV-en og handle en Chromecast-enhet, en Android-mobil, en Chromebook og en Google Nest.

For på teksten over står det jo svart på hvitt at man må akseptere de nye betingelsene “med en enhet som er logget inn i iCloud med Apple ID “xxxx”. Dette krever en enhet som kjører iOS 16 eller nyere, eller iPadOS 16 og nyere.”

Altså, så om det ikke var var nok med iOS- eller iPadOS-krav, så kommer man heller ikke lenger uansett hvor mange Apple-enheter man eier om de også er for gamle og ikke kan installere iOS 16.

Vi forventer at Apple tar affære.

Annonse