Test av ecoflow river 2
Ecoflow River 2 er en veldig praktisk lader som ikke veier for mye, men som kan lade mobilen din minst 15 ganger. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Først trodde jeg den var tull, nå er jeg hekta

Ecoflow er leverandør av batteri-ladere.

Introduksjon

Sist gang, og eneste gang så vidt jeg kan se, vi omtalte selskapet var i forbindelse med lanseringen av selskapets Delta 21024Wh september i fjor.

Det er mye, og årsaken til at selskapet reklamerer med at det er som et “kraftverk.” Prisen er også en helt annen på over 10 000 kroner.

Vi har testet en lignende lader, men fra den andre delen av skalaen: River 2 har et langt mindre 256Wh-batteri.

Annonse


Her er resten av spesifikasjonene (pris: rundt 3400 kroner)

  • 1 x USB C – 2 x USB A – 1 x stikkontakt-inngang – 1 x bil-inngang
  • 120V 50Hz/60Hz, 300W
  • X-Boost: 600w (300 w maks stikkkontakt)
  • Solcelle-lading – maks: 11-30V 110W, 8A
  • 3,5 kg
  • 360W lading
  • Bluetooth
  • WiFi

Design

Den ser tøff ut, men dette er plast og den er ikke regn- eller vanntett er jeg redd. Svar og grå plast innkapsler batteriet og styremodulen som inkluderer WiFi og Bluetooth. «App alle tingene!»

I front finner vi stikkkontakt-inngang på høyre side, USB A, USB C i midten og en USB A igjen.

Det er flott å se billader-inngang på venstre side, og det hadde vært fint med solcelle lader i esken.

Jeg skulle gjerne hatt 2 x USB C i stedet for 2 x USB A.

Funksjoner

Det er viktig at batteriet også lades kjapt, og River 2 lader kjapt: 100 prosent tar en time. Ifølge Ecoflow er dette fem ganger kjappere enn lignende produkter, men det kan jeg ikke bekrefte.

Batterier har nok kapasitet til å lade en 13 tommer laptop fire ganger eller en iPhone 14 Pro 15 ganger.

En vifte på baksiden (opptil 62db) aktiveres slik at de kunne få til dette, og litt viktig er det jo om man skal ut men har glemt å lade den.

Jeg hadde aldri trodd det fantes en app, men jaggu. Den kan til og med brukes med WiFi og Bluetooth.

Uten ekstra oppsett fungerer den også utenfor hjemmet. Utviklerne skal også ha honnør for jevnlige oppdateringer av produktet (det finnes til og med en oppdateringslogg i appen!), og det kreves ikke en gang omstart mens laderen oppdateres, og det går kjapt. Alt dette føles robust, rett og slett.

Appen fant River 2 med en gang, og etter en kjapp registrering med e-post og passord (vær så snill, slutt?) får vi oversikt over antallet timer igjen, hvor mye som sendes inn eller ut og hvilke innganger som er w-aktive.

River 2 kan også USB C-lades, men det tar selvsagt mye lenger tid (3 timer mot 40 minutter fra 30 prosent):

I bruk

Den lader dingsene dine, hva skal jeg si? Nei, altså den fungerer akkurat som forventet. Ikke alle kan bære den, som de minste barna, det er en god ting i de fleste tilfeller.

Med bærehåndtaket er den enkel nok å ta med seg og lett nok for de fleste til ikke å være en plage. Å bruke denne i bilen er genialt.

Det jeg mener med tittelen er at jeg faktisk endte med å bruke den inne i stua. Ja, så kan en klage på designet av den grå klumpen, men faktum er at man kan sitte hvor man vil og jobbe lenge.

Ofte har jeg ikke korrekt lengde på ladekabelen, noe som tvinger meg til å sitte enten der eller her.

River 2 gjør en svært fleksibel på den måten og er man virkelig mye på farten kan man bruke den til å gi liv til laptop, kamera og 5G-ruteren i mange flere timer.

Den stasjonære datamaskinen din kan du ikke gi liv til med denne da det tar for lang tid (30 ms) å skifte fra ekstern til intern-strøm.

Dette er altså en lader for mobiler, kameraer, bærbare – slike enheter, og ikke noe for hvitevarer som brødristere som plutselig skyter opp i antallet watt som trengs, men som ikke gir nok kraft til å gjøre brødristeren glødende. For å kunne nå 600 w med boost må man trolig ha et jevnt w-snitt.

Konklusjon

Disse blir garantert enda mer populære i fremtiden når produsentene klarer å krympe dem ytterligere. Jeg tipper dette bare er begynnelsen.

Det hadde vært fantastisk om den kunne tas med ut å regntunge og snødekte Norge, men det får vi altså ikke, ikke til denne prisen. Jeg skal ikke laste selskapet for mye for dette, men det begrenser jo bruken ute i store deler av året.

Ecoflow har fem års garanti på produktet som de mener vil holde det gående i 10 år, eller 3000 lade-sykluser.

Prisen er godkjent for hva man får. Appen fungerer flott og er overraskende nyttig. Produktet lader seg selv og andre enheter kjapt, og prikken over i-en er at man i sanntid hvor mange watt som sendes til produktet. Er man over snittet interessert er det interessant informasjon.

Jeg er overrasket over hvor avhengig jeg ble. Nå passer jeg på å lade River 2 i stedet for å plugge inn dingsene litt her og litt der: i stedet lader jeg hvor jeg vil og jeg slipper å tenke på kabel-lengder.

TEST: Først trodde jeg den var tull, nå er jeg hekta
Vi konkluderer
Leservurdering237 Vurderinger
2.1
+
Lades kjapt
Lader kjapt
Bærehåndtak
Smart app og hyppige oppdateringer
Passe størrelse
-
Ikke vanntett
Skulle hatt flere USB C
8.5

Annonse