iphone 14 pro spill
iPhone 15 Pro får ikke den kjappeste RAM-standarden. Dette kan også være et signal om at høsten 2023 blir et "s" år, altså en mindre oppgradering.

Annonse


Det kan bli et kjedelig iPhone-år

Apple har valgt å droppe kjappere RAM i iPhone 15 Pro. I stedet er planen å ha det på plass i 2024-modellene.

Super-RAM først på iPhone i 2024

Overgangen til LPDDR5X RAM vil ta ytterligere ett år er nå status per Apple-lekker “ShrimpApplePro.”

Med andre ord får iPhone 15 Pro, og muligens en Ultra-modell om den kommer i år (vi tviler veldig), fremdeles utstyres med LPDDR5. Med det oppgraderte “x-minne” som ble introdusert sommeren 2021 (spesifikasjonene, om ikke annet), så økes båndbredden til 8533 Mbit/s fra 6400 Mbit/s med LPDDR5.

Samsung var først med den nye standarden med moduler allerede vinteren 2021.

Annonse


Det er da noe å hente også med N3B

A17-brikken blir for øvrig en N3B-prosess, og det er ikke før A18 i 2024 at TSMCs forbedrede 3 nm-prosess i større grad vil forbedre ytelse og senke energibruken.

Det er likevel forbedringer å finne: 10 til 15 prosent bedre ytelse og 25 til 30 prosent mindre energi-forbruk. Disse tallene har dog ingenting med iPhone 15 å gjøre – ikke enda.

Om iPhone 15 Pro får 8GB RAM, altså to GB mer enn i dag, er ikke bekreftet eller avkreftet.

Et kjedelig s-år?

Det er uansett god sjanse for at dette blir et s-år da fjoråret bød på ny FaceID og alltid-på-panel – ikke forvent like stor “utside”-forandringer i år, dog er det en liten mulighet for et oppdatert design.

En potensiell positiv mulighet er at 14-serien får 120Hz og et par andre forbedringer som har vært forbeholdt Pro-serien. Apple ser jo at Pro-serien selger best og har nok lyst å kjempe mer effektivt i mellomklasse-markedet, om mobiler til 11 000 kroner kan omtales som det.

Annonse