playstation 5 stående med dualsense
Playstation 5 har en designfeil der APU-ens beskyttelse mot kjølevæsken kan opphøre - om man så plasserer konsollen stående kan væsken forflytte seg og man risikerer permanent skade.

Annonse


Advarer mot å bruke Playstation 5 stående: “Kan gå i stykker”

Playstation 5 er en stor og tung konsoll. Det er enda godt den kan plasseres liggende så vel som stående, eller…?

Vi tør ikke lenger ta sjansen

Nå er vi ikke så sikre på at vi ønsker å la konsollen stå lenger, for reparasjons-butikken “Consoles System”, advarer på Twitter.

Det som først må skje for at dette skal kunne forekomme er at beskyttelsen mellom APU-en og kjøle-systemet flytter på seg eller er ødelagt.

Det er umulig å vite om så er tilfellet, og det er ingen rapporter som beviser at problemet er utstrakt, men det er dumt å ta sjansen all den tid det fremdeles er få konsoller i omløp og de som kan handles ofte koster 10 000 kroner.

Annonse


Bruk foten og la konsollen ligge

Det de advarer mot er at ved å plassere konsollen stående, så kan den flytende kjølevæsken rett og slett flyte bort fra der den bør være, noe som selvsagt kan by på store problemer som overoppheting.

Treffer væsken feil sted ser vi på det som sannsynlig at konsollen kan slutte å fungere.

Med slike anklager er det alltid godt med flere kilder. Ben Montana eier den franske service-butikken ILoveMyConsole. Montana har klaget over problemet lenge, og at samtlige modeller er rammet. Dette inkluderer digital- og disk-modellene.

Vi håper på en kommentar fra Sony.

Det er uansett en god ide å åpne Playstation 5 for å fjerne støv – i tillegg påpeker Sony følgende:

  • Pass på at luftventilene på sidene og bak på PS5-konsollen ikke er blokkert.
  • Pass på at det minst er 10 cm klaring på hver side av konsollen.
  • Ikke sett konsollen på et teppe med lang lugg.
  • Ikke sett konsollen på en smal eller liten plass.
  • Ikke la støv samles rundt luftventilene til PS5-konsollen.
  • Av sikkerhetsmessige grunner bør du koble ut PS5-konsollens strømkabel på baksiden av systemet før rengjøring. Fjern støv som har samlet seg i og rundt luftventilene ved å støvsuge på lav styrke.

Annonse