iphone med magsafe-lader
Qi2 har innebygget Apple MagSafe-teknologi. Bilde: Apple

Annonse


Ny ladestandard har Apple-teknologi i hjertet

Qi2 får støtte for Apples magnetiske MagSafe-ladeteknologi. Det avslører “Wireless Power Consortium”, WPC.

Som medlem kunne Apple tilby standarden

Lademetoden er brukt siden introduksjonen av Apple Watch, og fungerer også med samme prinsipp som laderen til MacBook om at man skal slippe å dra med seg produktet, ved at man kun med magneter fester iPhone (12 eller nyere) mot ladebrikken.

Det er også andre fordeler som forklart av WPC der Apple er medlem.

Få med deg alt fra CES 2023.

Forbrukere og forhandlere har fortalt oss at de er forvirret. De skjønner ikke hvilke enheter som er Qi-sertifisert og de som hevder å fungere med Qi, men som ikke er sertifiserte.

Denne forvirringen kan føre til en dårlig brukeropplevelse, inkludert sikkerhetsproblemer.

Standarden vår sikrer forbrukerne at enhetene deres er trygge, effektive og fungerer med andre merker. Qi2 vil være den globale standarden for trådløs lading og gi forbrukere og forhandlere den forsikringen.

Paul Struhsaker, administrerende direktør, Wireless Power Consortium. 

Bygger på Apple MagSafe

Videre forklares det at WPC-medlem Apple ga dem grunnlaget for den nye ladestandarden de har døpt “Magnetnic Power Profile.”

Annonse


Fordi enheten er perfekt omkranset en magnetisk lader, så øker også energi-effektiviteten og man får kjappere lading, ifølge WPC.

Det ventes kjappere lading enn i dag og enda kjappere hastigheter i fremtiden, inkludert med denne versjonen av standarden.

Mobiler og ladere med støtte ventes julen i år.

Annonse