konseptbilde av iphone 15 ultra
iPhone 13 Pro Max, 14 Pro Max og spesielt 14 Plus har god batterilevetid, men de er ikke voldsomt bedre enn konkurrentene. Bilde: Concept Central

Annonse


iPhone 15 Pro kan få dramatisk forbedring

A17-brikken som blir å finne i iPhone Pro 15, Pro Max og/eller Ultra, har et litt annet fokus enn tidligere.

Tabben kan ha kostet Apple dyrebar tid

Du husker sikkert denne artikkelen fra noen dager siden om at Apple dummet seg ut under utviklingen av en ny GPU-brikke som skulle gi mye bedre ytelse og inkludere støtte for ray tracing.

Nå er det ikke sikkert denne brikken blir å finne i iPhone Pro 2023, men at Apple kanskje trenger ett utviklingsår til.

For rapporter fra bransjen tyder på at A17-fokuset blir forbedret batterilevetid. Som i år gir det mening at iPhone 15 (spørsmålet er om det kommer en iPhone 15 Plus) utstyres med A16, altså en generasjon bak Pro.

Annonse


Brikkene skal utvikles med 3 nm.-teknologi, en forbedring fra dagens 5 nm. Teknikken til TSMC har fordelen at energiforbruket reduseres med rundt 35 prosent.

Opp til to dager batterilevetid med iPhone Ultra?

Om dette stemmer kan det tyde på at Apple vet de ikke rekker GPU-implementasjonen neste år. I stedet kan det hende de ønsker å forbedre batterilevetiden, og gjøre det til et viktig salgs-poeng.

Det er også her vi kan synse litt mer om iPhone Ultra, for om den kommer hadde det gitt mening med batterilevetid som kanskje i det minste nærmer seg Watch Ultra – om enn ikke tre dager, så to hele dager.

Om så er Apples mål vil nok også et større batteri trengs. iPhone 14 Plus og iPhone 14 Pro Max har 4325 mAh. En Ultra-modell vil lett kunne utstyres med 5000 mAh eller 5500 mAh. Dette er ikke uhørte størrelser i markedet.

Annonse