Bilde av baksiden på iPhone 14 Plus
Igjen rapporteres det at Apple sliter med salget av iPhone 14 Plus, men nå skal det gå så dårlig at de vurderer å kutte prisen.

Annonse


Apple er bekymret og kan ta sjokk-grep

Igjen ryktes det at Apple sliter med å selge nok iPhone 14 Plus. Denne gang er det en vri: de vurderer å kutte prisen.

Apple har et luksus-problem, men det er et problem

Vi var klar over dette under anmeldelsen av produktet sent i november, og oppfordret visse grupper til å velge den i stedet for iPhone 14 Pro Max som er mye dyrere. Men folk vil ha de dyreste modellene, nærmere bestemt den dyreste modellen.

iPhone 14 Pro Max var måned etter måned i 2022 på førsteplass på Telias topplister.

Kan ta sjeldent grep

Visstnok er Apple så bekymret at lekker “yeux1122” mener å sitte på informasjon om at selskapet vurdere å kutte prisen på modellen som starter på 12 490 for 12GB.

Annonse


iPhone 12 og 12 Plus er for øvrig på topp på Apple.no og .com.

Om Apple velger å kutte prisen på Plus-modellen, er det nærliggende å tro at også 6,1″-modellen blir billigere, en mobil som koster fra 10 990 kroner for 128GB.

iPhone Ultra signaliserer mer enn et oppgradert produkt

Som vi har påpekt flere ganger tidligere i år øker Apple forskjellen på inngangs- og premium-modellene i forhold til funksjonsrikdom.

Dette vil selvsagt endre salgsfordelingene, men nå har det visstnok gått så langt at Apple ser seg nødt til å re-evaluere iPhone-strategien.

En måte å signalisere større forskjeller kan være lanseringen av en iPhone Ultra, en modell som kan komme til å koste 30 000 kroner. Kanskje velger Apple å utstyre den med titanium-kropp, bedre zoom og batterilevetid på nivå med Apple Watch Ultra. På den måten vil Pro og Pro Max/Ultra i større skille lag.

Om så skjer vil Pro-modellen, i motsetning til i år, få ulik innmat foruten mindre batterilevetid.

Annonse