polestar2kjappere
Polestars OTA-oppdatering til Polestar 2 gir bilen 68 hester mer, men foreløpig kun i USA.

Annonse


OPPDATERT: Oppgraderer du Polestar 2 må du si ifra til Skatteetaten

Polestar lar Polestar 2-eiere i USA og Canada oppgradere sin bil for å øke hestene med ytterligere 68.

Oppdatert, 12. desember, 10:21:

Som mange av dere har påpekt er denne oppgraderingen mulig i Norge. Prisen er 10 000 kroner. Vi beklager feilen.

Om du betaler for bedre ytelse må du også melde ifra til Skatteetaten – som forklart av Polestar:

“Bilen må godkjennes på nytt av Statens Vegvesen. Dette medfører kontrollgebyr. Effektøkning ansees som en statusendring og er meldepliktig i form av søknad om ombygging til Skatteetaten. Siden det ikke er endringer i utslipp eller WLTP påløper det ikke noen avgifter. Endringer i bilens spesifikasjoner kan også påvirke forsikringspremien, og man er selv ansvarlig for å informere sin forsikringsleverandør om oppgraderingen og for den mulige kostnadsendringen som denne medfører.”

Annonse


Her er ytterligere informasjon fra Polestar:

“Oppgraderingen gir 50 kW og 20 Nm ekstra. Nye spesifikasjoner er 350 kW og 680 Nm. Den ekstra kraften og dreiemomentet er tilgjengelig som en “boost” mellom 70 og 130 km/t, som resulterer i enda raskere akselerasjon i mellomhastighet. Akselerering fra 80 til 120 km/t tar nå 2,2 sekunder, et halvt sekund raskere enn standard. Oppgraderingen forbedrer også pedalresponsen.”

Oppgraderingen kan dessuten kjøpes i vår nettbutikk, og er tilgjengelig for alle Polestar 2 Long range Dual motor kjøpt direkte fra Polestar. Oppgraderingen påvirker ikke WLTP-rekkevidde, ei heller originalgarantien eller serviceintervallene for bilen.

Polestar

12 000 kroner for 68 hester mer

Prisen er et engangsbeløp på 12 000 kroner. Selskapet går altså ikke for abonnement-modellen som konkurrentene ser på med økt interesse, men tradisjonelt i mindre grad i Europa.

Med 68 hester mer ender den på 476 hester. Hvor vil man få mest mulig ut av økningen? Polestar sier i sonen fra 44 mph til 80 mph, altså fra 70 km/t til 130 km/t.

I Norge selger Polestar ytelses-økningen som en del av “Perfomance”-pakken:

“Sitrende akselerasjon. Suveren kraft. Vår programvareoppgradering for ytelse endrer gasspedalens responskurve og øker utgangseffekten fra de elektriske motorene for å gi en kjøreopplevelse med enda bedre respons. Den inkluderer også funksjonen “launch control”, som gir maks effekt og mer langvarig dreiemoment fra stillestående start.”

I denne farten tjener man mest

Dette er nok til å kutte 0 til 96 km/t fra 4,5 til 4,2 sekunder, og et halvt sekund kortere tid på 80 til 112 km/t.

Endringen skjer med en gang etter at man har tastet inn VIN-nummer på Polestars nettside.

Vi har spurt Polestar om tilbudet ankommer Norge.

Annonse