dysonzonetilusamars2023
Dyson lanserer forsiktig Zone i USA i mars neste år til 949 dollar.

Annonse


De koster 10 000 kroner

Det var tidlig i år Dyson avslørte Zone, et par hodetelefoner med luftrenser.

Blir nok enda dyrere i Norge

Det meget spesielle produktet har “endelig” fått pris, og om du håpet på 5000 kroner blir du skuffet: Dyson skal ha 10 000 kroner for Zone.

Produktet lanseres i USA i mars. Produktet har en norsk nettside hos Dyson, men det er ingen pris eller lansering der – kun mulighet for å registrere seg for å høre mer.

Kompressorene i hver øreklokke trekker luft gjennom tolagsfiltrene, og overfører to strømmer med renset luft til brukerens nese og munn gjennom det berøringsfrie visiret. Visiret er skulptert på en måte som sørger for at en renset luftstrøm holdes nær nesen og munnen – og fortynnes så lite som mulig av sidevind fra utsiden.

Dyson

Er Dyson gode på lyd?

Heldigvis kan man ta av luftrense-systemet og kun bruke hodetelefonene, men det jo mulig man finner bedre hodetelefoner til 10 000 kroner, men neppe like god batterilevetid: Dyson lover nemlig opp til 50 timer lytting (2600 mAh) med ANC, noe som må være rekord.

Annonse


Med rensing daler lyttetiden med ANC ned til kun fire timer. En automatisk sensor er inkludert slik at man kan spare batteriet.

Appen melder ifra om luftkvalitet og støynivå.

Et poeng selv uten covid?

Dyson mener at produktet likevel er aktuelt for de som bor i byer, selv om covid ikke er like aktuelt lenger:

“Nå som verdens befolkning fortsetter å vokse, anslår Verdens helseorganisasjon (WHO) globalt at 9 av 10 mennesker puster inn luft som overskrider WHOs retningslinjer for forurensingsgrenser. Der NO2 forurensing i byer ble redusert under Covid-19 pandemien, har nivåene raskt returnert til det normale, eller overskredet pre-pandeminivåene i mange globale byer. Det er anslått at mer enn 100 millioner mennesker – rundt 20 prosent av den europeiske befolkningen – er utsatt for langvarig støyeksponering som ligger over WHOs veiledning,” forklarte selskapet i mars i år.

Zone leverer oppslukende lyd til ørene og renset luft til nesen og munnen. Dyson Zone luftrensende hodetelefoner er et resultat av over et tiår med forskning på luftkvalitet, og håndterer urbane problemer knyttet til luftkvalitet og støyforurensing.

Dyson

Annonse