bydhanutsolgtinorge
BYDs Han er allerede utsolgt i Norge før de første 500 bilene ankommer landet. De første kundene får sine tidlig i 2023. Det kommer også flere biler tidlig neste år. Bilde: BYD Han

Annonse


Utfordrer Model S for under 600 000 kroner – allerede utsolgt i Norge

BYD Han gjør nå inntog i Norge og utfordrer Tesla Model S som starter på over 1 millioner kroner for Plaid-modellen som er den eneste nye som kan handles fra Tesla nå.

Fra 570 000 kroner

“Pris på BYD Han er fra kr. 569.900, – eks. avgifter,” avsløres det i pressemeldingen om bilen som ligner på Model S og som sikter seg inn på segmentet premium-sedan:

“BYD Han er en sporty og luksuriøs sedan, hvor sikkerhet, ytelser og kvalitetsfølelse har vært sentralt i utviklingen av bilen. Den kommer med 4×4 som standard, som gir en trygg og stabil ytelse under glatte forhold. Den har to elektriske motorer, og den kombinerte kraften i motorene leverer totalt 509 hestekrefter med en akselerasjonsfart fra 0-100 km/t på 3,9 sekunder.”

Det er BYD som står bak modellen Han. BYD er en en av “Kinas største privateide foretak”, heter det i pressemeldingens fra selskapets norske kontor.

Annonse


Mer om BYD fra pressemeldingen:

“YD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner.

Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen.

BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.  BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.”

Rekkevidde

Mens Model S Plaid har 600 km rekkevidde, kan BYD Han tukte Tesla med en oppført rekkevidde fra 521 til 662 km.

Tallene følger WLTP-standarden og er kombinert med bykjøring:

“Batteriet har en batterikapasitet på 85,4 kWh, som gir en imponerende rekkevidde fra 521-662 km (WLTP kombinert/urban). BYD Han tar 7 kW på AC-lading, og 120 kW på DC-lading. Erfaring fra BYD Tang viser at ladekurven med Blade-batteriet holder seg på et stabilt høyt nivå gjennom hele ladeøkten. Varmepumpe kommer som standard.”

Bilene som kommer til Norge er allerede utsolgt. Det kommer nye biler tidlig neste år:

Alle de 500 bilene som ankommer i år, ble forhåndsolgt en god stund før det i det hele tatt var mulig å prøvekjøre bilen. Disse vil leveres til kunder allerede før nyttår. Samtidig har vi bestilt et stort antall biler for levering på nyåret, så det vil være god tilgang på biler innenfor en relativ kort tidsperiode.

Simen Wøien Christensen, salgssjef, BYD Norge.

Mer om bilen fra pressemeldingen

Bilen leveres med eksklusive, premium skinnseter med 8-veisjusterbart førersete med memoryfunksjon, og 4-veisjusterbart passasjersete. Både for- og bakseter er oppvarmet og ventilert for ekstra komfort, mens baksetepassasjerer kan også slappe av litt ekstra med elektrisk lenefunksjon. Baksetene kommer også med egen 7-tommers skjerm innebygd i midtarmlenet, hvor man kan kontrollere temperatur og luftstrøm, panoramasoltaket og et utvalg av ulike atmosfærelys.

BYD HAN måler 4.995 mm lang, 1.910 mm bred og 1.495 mm høy. Bagasjerommet er på 410 liter, og kommer med skiluke som standard.

BYD

BYD Han kommer også med det siste innen infotainment teknologi. Multimediesystemet består blant annet av en 15, 6 tommers HD-skjerm, som inneholder flere app- og kjøretøysfunksjoner. Bilen er også utstyr med Dynaudio Surround Sound System, som består av 12 høyttalere plassert rundt om i bilen.

På utstyrslisten finner man også Head Up-display, 360-graders kamera, Vehicle 2 load-funksjon, trådløs mobillader, oppvarmet skinnratt, OTA-funksjon, automatisk fjernlys, “Follow me home”-lys og panorama soltak.

Annonse