testavroccatvulcanII
Roccats store Vulvan II Max byr på et lysshow man sjelden ser, men er ikke trådløst, koster nesten 2000 kroner og har ikke de kjappeste tastene. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Dette tastaturet bruker to kabler – Roccat Vulcan II Max

Roccats Vulcan II Max er et overdådig og stort tastatur for gamere.

Introduksjon

Roccat lager noen veldig gode spill-mus, men hvordan gjør de det med tastatur?

Igjen tar selskapet lys-showet helt ut med to LED-lys og til og med belysning ut til støtte-matten, men er dette tastaturet kjapt nok for gamere, og kan prisen forsvares?

Spesifikasjoner

Design og i bruk

Dæven i RGB-himmelen for et tastatur! Det er så mye lys her at denne krever to kabler! Det er lov å le.

Annonse


For de doble LED-lysene er ikke bare for jåleri, selv om vi liker det. For pengene man må ut med er tastaturet i stand til å si ifra med lys nummer to under tasten om den kan aktivere ekstra-funksjoner – dette er riktig så smart:

Det imponerende lys-showet styres som vanlig Roccats Swarm-programvare som har det samme gamle utdaterte grensesnittet som i alle år. Det ligner på menyen i et DOS-spill.

Det er positivt at Roccat veldig ofte oppdaterer Swarm og fastvaren i både mus og tastatur-produktene sine.

Lysene er på toppen av hver eneste tast, men også under. Det innebærer at tastene mer har en “hatt” enn hele knapper som man er vent til. Jeg er ikke helt fan av følelsen dette gir, uten at jeg klarer å helt sette fingeren på det.

Tastaturet leveres med enten taktil eller lineære taster. Jeg testet det lineære. Forskjellen er forøvrig at linære tastaturer gir en konsekvent press-opplevelse, mens taktile gir mer motstand.

Uansett finner du det du trenger av innstillinger – spesielt demping av lysstyrken er noe du vil sette pris på. Det jeg ikke satte pris på er at jeg må “tabbe” ut av spillet for å skru ned på intensiviteten.

Som andre Roccat-produkter støtter AIMO, et “intelligent” lyssystem som med en eller annen algoritme serverer et imponerende lysshow med tilfeldige effekter. Dette fungerer på tvers av enhetene fra selskapet. Spesielt Kone XP Air matcher.

Swarm-funksjonene inkluderer tradisjonelle makroer og personliggjøring av knappene med fn-funksjoner:

Konklusjon

På alle måter er Vulcan II Max det motsatte av Steelseries sitt Apex Pro Mini Wireless. Roccats er stort, Apex Pro mini er mini.

Dessverre for Roccat tar Steelseries taste-teknologien til et nytt nivå med Apex Pro da man kan justere hvor tidlig eller sent hver tast skal reagere.

Roccats store LED-tastatur er ikke like kjapt, kan ikke justeres og er heller ikke trådløst. Til 1800 kroner er det to negative punkter som for mange vil veie tungt. Da blir det også vanskelig å gi topp-topp score, men Roccat skal ha pluss for å legge ved matten som løfter hendene med bonus-effekt.

Når det er sagt er tastaturet en helt OK tasteopplevelse i Windows, bare ikke forvent den beste taste-komforten, ei heller den kjappeste responsen i spill, men det kuleste lysshowet på gata, makro-støtte og ekstra-funksjoner indikert av lysene, det får du.

TEST: Dette tastaturet bruker to kabler – Roccat Vulcan II Max
Vi konkluderer
Vulcan II Max er et fjellstabilt kvalitets-konstruert tastatur med et vanvittig lys-system. Dessverre er ikke tastene så kvikke som vi hadde håpet for gaming, og ikke de mest ergonomiske i Windows.
Leservurdering0 Vurderinger
0
+
Vanvittig lys-show
Smart med ekstra-lys for nye funksjoner
God byggkvalitet
Media-kontroller
Ekstra ergonomisk matte
-
Ikke de kjappeste tastene
Ikke de mest behagelige tastene
Ikke trådløst
To kabler
7.7

Annonse