windowslaptoperogdvale
Det moderne dvale-systemet i Windows-laptoper fungerer overhodet ikke som det skal og har vært et problem i tre år. Når skal Microsoft fikse Intel-teknologien i WIndows?

Annonse


Tror han kan ha avslørt det største problemet med Windows-bærbare

Windows-laptoper klarer ikke på samme måte som ARM-brikkesett, som Apple M-serien, å dvale smart og effektivt. Hva er årsakene til alle problemene?

Grunnleggende egenskap har vært ødelagt i flere år

Dette er et problem grunnet Intel som tvang bransjen til å implementere “Modern Standby” som ikke skrur av CPU-en helt, men lar den gjøre mindre oppgaver.

I tidligere utgaver av teknologien som styrer dette, har RAM-en vært aktiv, men CPU-en avslått. Med aktiv CPU kan Bluetooth-koblinger holdes ved like og oppdateringer installeres.

Det er en smart tanke, men kun når det implementeres korrekt. At det er et hav av produsenter og flere ulike dvale-teknologier gjennom årenes løp har gjort det enda vanskeligere å holde batterilevetiden på topp på tvers av ulike Windows-versjoner – for å gjøre det enda mer kronglete.

Annonse


Søvn-moduset til Intel fungerer ikke med Microsofts integrasjon

Nå har Linux Tech Tips tatt tak i problemet for å finne ut hvorfor det i løpet av de tre siste årene har vært slik at Windows-laptoper, uavhengig av produsent, ikke sover med lokket igjen men er varme og tappet for batteri.

Det er vanskelig å skjønne hva som er feil da batterilytelsen kan være god en dag, og elendig en annen. For å gjøre det verre rammer det alle produsenter.

Faktum mer at MacBooks også kan rammes av feilen. Løsningen er å besøke batteri-innstillingene og dvale disken når maskinen kjører på batteri og kun aktivere våkne for nettverks-tilgang når maskinen er plugget inn.

Du må sjekke dette før du tvangs-aktiverer S3

Finnes det en slik løsning for Windows? Det var mulig i Windows 10, men Microsoft fjernet muligheten i grensesnittet og blokkerte senere register-hack og andre triks for å lure seg rundt sperren.

Årsaken er at de andre søvn-modusene man ønsker å aktivere i Windows, ikke er støttet i fastvaren og derfor kan krasje maskinen når den sovner.

Det er S3-støtte man ønsker på sin maskin. For å undersøke om man har S3, skriv powercfg /a i terminal-vinduet i Windows.

Du kan undersøke i BIOS om din laptop kan aktivere S3, og deretter prøve

Dette kan være årsaken – nå er det opp til Microsoft

Til syvende og sist tror Linux at problemet er som følger: maskinene skjønner ikke at de må skru av nett-tilkoblingen automatisk når man napper ut strømmen på dem og kaster dem i sekken, noe som forklarer hvorfor det oppstår sporadisk.

Dette forklarer også hvorfor man kan oppleve at maskinen er varm nå man tar den opp av sekken vel fremme: den tror den er tilkoblet strøm og installerte den store Windows-oppdateringen. Uansett vil maskinen miste mer strøm enn den burde, og det kan være skummelt om man tror man kan stole på batteriet og dropper laderen.

Det er ikke garantert det fungerer, men en løsning kan være å nappe ut kontakten før man lukker skjermen.

Linux sier han ikke kan anbefale Windows-laptoper før Microsoft har rettet feilen. Det skal bli spennende å se om han får svar.

Annonse