iphoneultrakanblislik
Hva skal til for å få deg til å betale 30 000 kroner for en iPhone Ultra? Utrolig kamera med super-zoom eller kanskje flere dager batterilevetid? Bilde: AppleInsider/YouTube

Annonse


iPhone Ultra til 30 000 kroner kan bli slik

Rett etter lanseringen av iPhone 14-serien, og backet opp av Apple Watch Ultra, startet ryktene å svirre om en enda dyrere modell.

iPhone Ultra høres mer og mer sannsynelig ut

Apple har hevet prisene på sine nye mobiler og gjort skillet mellom de billigste og dyreste Pro-modellene større, og det har fungert: kundene hopper etter Pro-modellene som er utsolgt. Dette selv om iPhone 14 Plus til godt under 15 000 kroner er meget bra.

Det vil derfor være naturlig for Apple å finne ut om de kan strekke dette enda lenger med en helt ny kategori der ikke bare innsiden er oppgradert, men også selve materialet som omkranser enheten vil være et viktig salgspoeng.

Et annet vil være en større oppgradering av batteriet (dette vil gi mening for ikke å matche, men for i det minste komme nærmere Watch Ultra), noe som vil være mulig om Apple gjør den tykkere. Det er vanskelig å se for seg at de øker skjerm-størrelsen over 6,7 tommer.

Annonse


AppleInsider spekulerer i om Apple dropper iPhone Pro Max, og i stedet tilbyr iPhone 15 Pro 6,1″ og at Pro Max blir Ultra med 6,7″.

Ultras fokusområder kan være tøffhet, bedre zoom og kraftig forbedret batterilevetid

Du husker kanskje dette ryktet? Det er tre år siden Apple introduserte det flate designet, og nå pekes det i retning på at selskapet skal bringe tilbake en kurvet bakside med iPhone 5c som eksempel.

Det har også AppleInsider gjort som har skapt et aldri så lite pent konsept for iPhone Ultra med kurvet bakside. De poengterer at dette også vil gjør enheten mer motstandsdyktig mot fall, backet opp av titanium-kroppen.

Hadde du betalt 30 000 kroner for tre dager batterilevetid?

Forvent også USB C med kanskje opp til 40Gbps-båndbredde.

Det har svirret rykter om kraftig forbedret zoom i flere år, og selv om iPhone 14 Pro Max gjør en bedre jobb enn tidligere er ikke zoom-rekkevidden super imponerende – med Ultra vil de ha plassen til å gjøre noe helt spesielt skulle de ønske det.

Det ryktes også at fronten av mobilen får to selfie-kameraer og at de fysiske knappene skiftes ut til typen som emulerer klikk med vibrasjon:

“I tillegg skal mobilene utstyres med tre vibrasjons-motorer (“Taptic Engine”): både på venstre og høyre sider vil disse plasseres for å lure brukeren til å tro at man faktisk fysisk trykker inn en fysisk knapp.”

Annonse