spidermanmilesmoralestestpc
Miles Morales bygger på og utvider Spider-Man fra 2018, og serverer som Remastered-versjonen til PC en glitrende teknisk prestasjon.

Annonse


TEST: Det tok fem minutter så var jeg hektet igjen – Spider-Man: Miles Morales

Det er ikke lenge siden jeg testet Spider-Man: Remastered til PC. Jeg ga det underholdende spillet 9 av 10.

Introduksjon

Jeg var derfor ikke helt sikker på om jeg burde ta på meg anmelder-jobben: jeg følte meg rett og slett mettet på Spider-Man. Det hjalp ikke at jeg for ikke lenge siden nok en gang oppsøkte Miles Morales på Playstation 5 som jo kjører flott med smarte grafikk-innstillinger som ytelses-ray tracing.

Men, jeg klarte ikke å holde meg unna, spesielt fordi jeg under delen av test-perioden kunne teste med Asus ROG Strix RTX 4090 (les testen, dette kortet er helt spinnvilt) og som alltid LG 46 OLED-en.

Nytt i Miles Morales er oppgradert RTX med gjenskinn fra sol og måne.

Annonse


Faktum er at det ble en ganske så morsomt opplevelse: det viste seg jeg likevel ikke hadde fått nok.

Gameplay og historie

Hvorfor koble disse to i samme avsnitt? Fordi det er koblet sammen.

Som i Spider-Man tilbys man en åpen verden med få innlastingselementer. Jeg mistenker at mellomsekvesene, som å starte julemusikken og generelt henge med venner, også fungerer som innlasting for det som skal komme.

Det er smart løst, og det er penere enn aldri før.

Jeg har alltid vært imponert over hvordan de klarer å tegne en så detaljert og stor by samtidig som man suser kjapt forbi skyskraperne og kan se hva som foregår på gateplan og til og med besøke butikker. Denne følelsen av teknologisk superkrefter er fremdeles tilstede i Miles Morales på PC med alt på maks og 130 FPS i flotte 4K og ray tracing. Det kan jeg love.

Miles Morales har et par ekstra kule triks Spider-Man ikke har som vil hjelpe i kampen mot fiender med sci-fi-våpen, men utover det beholdes grunn-gameplayet fra Spider-Man 2018.

Følger man historiedelen og sideoppdragene vil man også kjempe innendørs, ofte med sniking som første-prioritet, men ikke et krav.

Også dette tilbys med velykket spill-design som hverken plager eller er for snilt. Ok da, kanskje litt for snilt når man skjønner et par enkle knep, men la gå, det er moro når fienden ikke ser deg. Du kan ikke gyve lys på alle fiender på samme måte, som i God of War Ragnarok og forgjengeren, må man observere et par årsaker til dette, og taktisk vurdere hvordan man vil løse floken.

Det er nettopp teknologien som gjør gameplayet mulig, og det har ikke endret seg – jeg mener det er en god ting, for det fungerer fremdeles meget godt å svinge seg rundt i byen på jakt etter å nøste opp i historien, eller å ta fatt på sideoppdrag. Det føles godt å hjelpe byens innbyggere.

Historien og vennene i spillet gir den varme gode jule-stemningen som er perfekt akkurat nå.

Grafikk og ytelse

Det gir mening å gå fra historie til grafikk, for spesielt disse sekvensene er imponerende med nær CGI-virkelighetstro grafikk som overgår Uncharted 4 på PC og som trolig er det lekreste Sony kan by på av spill-grafikk per vinteren 2022.

Som nær samtlige av Sonys eksklusive AAA-spill til konsoller og nå også PC, er det fokus på gode manus og skuespillere som bærer rollene sine godt. Så er også tilfellet i Miles Morales selv om noen av personlighetene er litt plagsomme.

Miles Morales byr på en noe mer detaljrik verden, og selv den utrolige bro-sekvensen som alltid blåser meg av banen, kjører knirkefritt og uten tegn til hakking eller FPS-stup. Det er en imponerende og avansert scene å få til, men de klarer det på PC så vel som i Playstation 5-utgaven med overlegen selvsikkerhet.

Som vanlig bys det på en rekke innstillinger, også før man starter spillet om ønskelig. Dette er mine foretrukne med RTX 3080 10GB og en Ryzen 5600x CPU.

Miles sine superkrefter er gnistrende underholdning.

Konklusjon

Nixxes har gjort en strålende jobb med Spider-Man Miles Morales til PC. Det er ingen overraskelse at både 3080 og 4090 kjører spillet mer enn godt nok, men med RTX 4090 kan man kombinere flotte RTX-effekter med skyhøy FPS over 120. Med 3080 foretrekker jeg å skru av all ray tracing, og heller øke det andre. Merk at spillet er CPU-intensivt og at det derfor blir litt i overkant å kombinere alt med en to år gammel mellomklasse-CPU.

Man har ikke lyst til å forlate New York, og årsakene er i denne rekkefølgen: gameplayet, karakterene og grafikken.

Gameplayet vil ikke overraske noen som har spilt Spider-Man, men det er likevel nok kombinasjoner og måter å ta knekken på fienden på, til at man kommer tilbake gang på gang for å perfeksjonere kombinasjonene. Man kan alltid hamle opp med fiendende enda mer effektivt og på en ytterligere cinematisk kul måte.

Kombiner dette med varme karakterer, litt humor og dramatikk og faktisk ren jule-glede, og man har timer med god underholdning som vil glede hele familien.

TEST: Det tok fem minutter så var jeg hektet igjen – Spider-Man: Miles Morales
Vi konkluderer
Nixxes står for nok en flott PC-versjon av et velkjent Playstation 4- og 5-spill som skinner på den kraftigste maskinvaren man kan oppdrive. Drivende godt gameplay og fengende manus sørger for konstant moro.
Leservurdering0 Vurderinger
0
+
Smart og gjennomtenkt gameplay og slåssing
Enda bedre grafikk
Miles' superkrefter er morsomme å bruke
Drivende historie og varme karakterer
-
I hovedsak mer av det samme som i Spider-Man fra 2018
Noen av personlighetene irriterer
9.1

Annonse