teslasliterikina
Tesla sliter i Kina med stadige prisjusteringer og tilbud. Nå nekter selskapet for at de skal nedjustere prisene på Model 3 og Model Y ytterligere i 2022.

Annonse


“Tesla prøver å skjule det svake salget”

Det kan se ut som at Tesla sliter med å selge det volumet de ønsker i Kina.

Har justert ned prisene på bilene sine, det motsatte av i vesten

Selskapet prøver nemlig å dysse ned det faktum at de har tilbudt lavere pris, også nylig, og i løpet av de siste månedene. Nå sier selskapet at det ikke vil tilbys flere tilbud ut året.

At selskapet sliter med å selge unna signaliseres ikke bare med stadige tilbud, men det faktum at de allerede har nedjustert prisene på Model 3 og Y – priskutt Electrek rapporterte om i oktober.

Også et nytt verve-program ble igangsatt i Kina, et land der selskapet fremdeles har et PR-apparat.

Annonse


Nekter for ytterligere priskutt

De første rapportene fra kinesisk media om lavere priser skal ha medført at Teslas nettsider falt ned grunnet pågangen, for så senere å rapportere at prisjusteringene ikke hadde noen særlig effekt.

Selv om Tesla nekter for enda lavere priser, er det hva som rapporteres fra Kinesiske Huxiu.

Det kinesiske elbil-markedet er annerledes enn det norske og vestlige med langt rimeligere biler enn hva vi er vant til med her hjemme der dyre Tesla-er som dominerer salgs-statistikken. Kina har blant annet laget en Model 3-klone til 270 000 kroner med bedre rekkevidde.

Allerede i 2018 ble det annonsert en el-bil til 45 000 kroner.