sonyommicrosoftstilbudogbattlefield
Sony sier de trolig vil mislykkes som EA med Battlefield om de skal konkurrere mot Call of Duty.

Annonse


Sony sier Playstation 6 lanseres i 2027 eller senere

Det juridiske slagsmålet rundt Microsofts planlagte giga-oppkjøp av Activision/Blizzard fortsetter.

Sier at Microsoft kun har tilbudt dem Call of Duty i fire år til

Og det er mye interessant informasjon som lekker som følge av at rettsdokumenter offentliggjøres.

Sony skriver blant annet at Microsoft 26. oktober uttalte at Call of Duty kan bli værende på Playstation “så lenge det gir mening.”

Det er også hva vi har rapportert tidligere, men nå sier Sony at de har hørt fra Microsoft at Activision-spill kun blir værende på Playstation til 2027.

Annonse


Det er mulig Microsofts tiårs-tilbud er nyere enn hva disse dokumentene gjenspeiler. Dette er det nyeste tilbudet som har sirkulert i mediene.

Sony snakker om neste-generasjon Playstation

“Når tiden er kommet til Sony Interactive Entertainment til å lansere sin nye generasjon Playstation-konsoll (som trolig skjer rundt (sensurert), så hadde de mistet tilgang til Call of Duty og andre Activision-spill,” avsløres det i dokumentene.

Det vil altså være tidligst om fire år at Sony en ny konsoll, noe som definitivt legger opp til en slankere utgave og/eller en oppgradert en med høyere klokkehastigheter.

Førstnevnte kanskje neste år, sistnevnte kanskje om to år for å ha to år alenetid på markedet før den store Playstation 6-lanseringen? Også PS VR2 vil holde liv i konsollen.

Slakter Battlefield

Dette er uansett interessant: mener Sony at Microsoft prøver å ta frem dem viktig lanseringstittel for Playstation 6 vinteren 2027?

Det er også noe pikant om spill-utvikling å finne i dokumentet, og noe vi har påpekt at Sony kanskje bør gjøre: lage en utfordrer til Call of Duty og Battlefield.

Morsomt nok mener de følgende om det hele:

Selv om vi antar at SIE hadde evnen og ressursene til å utvikle en lignende vellykket franchise som Call of Duty, ville det ta mange, mange år og milliarder av dollar å skape en utfordrer til Call of Duty. Eksemplet med EAs Battlefield viser at enhver slik innsats vil mer enn sannsynlig være mislykket.

Sony

Annonse