telia11prosentøkning
iPhone 8 fra 2017 er favoritten i Telias bruktmarked.

Annonse


Dette er bruktmobilen nordmenn foretrekker

Telia sier at nordmenn i økende grad ønsker seg brukte mobiler og har nå solgt 100 000 av dem.

Er folk leie av toppmodeller til 15 000 kroner?

Med mange toppmodeller til godt over 13 000 kroner, er det også mange som velger seg en mobil på den helt andre enden av skalaen: ikke bare er de eldre, men de også brukte.

De siste salgstallene viser at Telias salg av brukte telefoner økte med 11 prosent i første halvår 2022 sammenlignet med samme periode i fjor. 

Telia

– Telia-eide OneCall selger eksempelvis like mange brukte telefoner som nye, og med økt fokus på bærekraft og ikke minst pris i dagens samfunn forventer vi at salget vil øke ytterligere fremover, forklarer Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge.

Tilbyr også moderne brukt-mobiler

Kaalen avslører at snitt-prisen på en brukt-mobil er omkring 4000 kroner. Telia selger dog også nye mobiler som er brukte, inkludert iPhone 13 og Samsung Galaxy S21.

Annonse


– Stadig flere telefoner støtter også 5G og de er dermed perfekt for vårt nye 5G-nett som nå hele åtte av ti nordmenn har tilgang til, presiserer han.

Dessverre stiller ikke Telia med en brukt-toppliste, men avslører i det minste at det er iPhone 8 (en brukt iPhone 8 Plus koster 1590 kroner, men har kun 64GB lagringsplass) som er aller mest populær og at de ellers selger flest Apple og Samsung-mobiler.

Annonse


Annonse


Annonse