iphone15ultrakanblislik
Det kan komme en ekstra dyr iPhone Ultra med titanium-kropp. Spørsmålet er hvor mye den vil dele funksjoner med Pro Max-modellen.

Annonse


Slik kan Apple rettferdiggjøre en iPhone til 30 000 kroner

Apples differensiering av iPhone-modellene i større grad har gitt avkastning.

iPhone, iPhone Pro og iPhone Ultra?

Selskapet selger langt flere av årets Pro-modeller selv om de er langt dyrere i år enn de var i fjor. De nye modellene har alltid-på panel, A16-brikken og et mer avansert kamera-system.

Spørsmålet er nå om Apple skal dele opp i tre kategorier: iPhone, iPhone Pro og iPhone Ultra. Kanskje de lanserer en Ultra som ikke trenger deksel (titan), kanskje får den ekstra god batterilevetid?

En eller flere av disse funksjonene kan komme

Dette er innlysende spørsmål, også er det noen som er basert på lekkasjer den siste tiden. Når kan kombinerer alt sammen kan man ende på en Ultra-modell som kanskje vil koste fra 20 000 kroner, det samme som en iPhone 14 Pro Max med 512GB lagringsplass.

  • Apple kan se på overføringshastigheter og bestemme seg for å utstyre den aller gjeveste modellen med USB C 3.2 med opp til 20Gbps eller ta den helt ut og gå for Thunderbolt 3 med opp til 40Gbps.
  • Det er selvsagt ventet at A17 kommer neste år – kanskje utstyres en ryktet Ultra-modell med enda bedre ytelse?
  • Mer RAM. Dagens toppmodeller stopper på 6GB RAM. En økning til 8GB eller enda mer er en selvfølgelighet.
  • Enda større skjerm? Kanskje må de det for å få plass til et stort nok batteri om de ønsker å forbedre det. Det vil i så fall være nærmest sjokkerende å øke til 7″.
  • Mye bedre optisk zoom. Det ventes 10x optisk zoom i iPhone 15 Pro Max.
  • Det er ventet at Apple fjerner de fysiske knappene: “I tillegg skal mobilene utstyres med tre vibrasjons-motorer (“Taptic Engine”): både på venstre og høyre sider vil disse plasseres for å lure brukeren til å tro at man faktisk fysisk trykker inn en fysisk knapp.”

Vil iPhone 15 Pro Max få alt dette, eller vil noe settes til side for en helt ny iPhone Ultra-produktserie? Det er veldig tidlig å si noe sikkert den ene eller andre veien så kort tid etter 14-lanseringen, men at Apple i det minste vurderer nå slikt ser vi på sannsynlig på samme måte som vi regner med at Watch-serien vil la seg inspirere av Watch Ultra.

Annonse