iphone15promedkjappusbc
iPhone 15 Pro og Pro Max kan få opp til 40Gbps dataoverføring med USB C. Rykter om en iPhone Ultra blusser også opp etter lanseringen av Apple Watch Ultra. Bilde: Technizo Concept/YouTube

Annonse


Slik blir iPhone 15 Pro mye kjappere

Fra og med neste år kommer iPhone 15, og det uten Lightning, endelig.

Det er ventet 2023-modellene får USB C

iPhone 5 i 2012 var den første mobilen med standarden som derfor henger langt etter USB C i forhold til ytelse.

Det er for lengst kjent at EU vil kreve USB C på de aller fleste typer dingser innen høsten 2024.

Hastighetene blir ulike

Men det er ikke slik at samtlige iPhone 15-modeller blir like USB C-kjappe selv om samtlige får standarden.

Annonse


iPhone 15 Pro og Pro Max (iPhone Ultra kan bli en greie, men det er litt for tidlig enda med ingen konkrete rykter) får nemlig kjappere dataoverføring via USB C.

Pro-modellene kan få opp til 40Gbps

iPhone 15 og 15 Plus får visstnok de samme USB 2.0-hastighetene vi har vært vant til en stund, og som makser ut på 480Mbps. Pro-modellene neste år dog, får minst USB C 3.2 eller Thunderbolt 3-hastigheter.

Med 3.2 kan hastigheten gå opp til 20Gbps, mens Thunderbolt 3 vil kunne levere opp til 40Gbps. Dette vil være viktig for de som tar opp mye video.

Noe lignende har allerede vært ryktet

Det var jo ryktet årets modeller skulle få kjappere Lightning, men så skjedde ikke – det ser ut til at Apple endret mening eller at kilden tok feil.

Samtidig har Apple startet å teste hurtig-sikkerhetsoppdateringer for de på iOS 16.2 beta 3. Oppdateringene kalt “Rapid Security Response” krever ikke en hel iOS-oppdatering for å rette kritiske sikkerhetsfeil. Funksjonen ble annonsert med iOS 16.

Annonse