roboterhjelperpostenpåakerbrygge
Postmedarbeidere får hjelp av roboter i november og desember. Bilde: Posten

Annonse


Nå kommer robotene til Oslo

Posten tester roboter på Aker Brygge.

Kan lastes med opp til 80 kg

– Vi er i gang med et prøveprosjekt der to selvkjørende roboter ruller rundt på Aker Brygge og henter varer fra restauranter som kunder har bestilt gjennom den digitale markedsplassen Amoi. Sammen med våre samarbeidspartnere ønsker vi å se og lære om mulige fremtidige bruksområder for denne typen selvkjørende teknologi som både kan bidra til enklere logistikk og mindre støy i bybildet, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten Norge AS.

De selvkjørende robotene leveres av det indisk-amerikanske selskapet Ottonomy og har en lastekapasitet på 80 kilo. Egenvekten er 100 kilo og farten under transporten på Aker Brygge er begrenset til 6 km/t.

Posten

Testingen vil foregå i november og desember:

“Tre ganger om dagen hentes bestillingsvarer hos to restauranter på Aker Brygge. Derfra blir varene fraktet til Postens distribusjonsenhet på Filipstad før de blir sendt videre ut til kundene med bud.”‘

Mennesker er fortsatt med

Posten ser på dette som fremtiden og at personer fremdeles vil sikre at pakken leveres til mottager, “mens roboten tar av seg deler av transporten underveis.”

Dette samspillet mellom mennesker og roboter byr på mange nye muligheter.

Sven Richard Tønnessen, Postens avdeling for fremtidsteknologi

– Normalt blir disse varene plukket opp av våre bud, men logistikken med budbiler på Aker Brygge er krevende både med tanke på parkering og ikke minst tid. Derfor ønsket vi å gjennomføre prosjektet vårt i et miljø der svært mange ferdes til vanlig for å se hvordan robotene håndterer hindringer som plutselig kan oppstå i et levende bybilde, avslutter pressesjef Pettersen.

Annonse