Nettlesertilapplewatchblogg
De fleste nettsider vil automatisk skalere korrekt for klokkens 49 mm panel. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


BLOGG: Jeg lover dette ikke er så teit som det ser ut

Jeg rotet rundt i innstillingene på Apple Watch Ultra her om dagen.

“Aha!”

Til jeg fant en om-side, altså lisens-informasjon og de nødvendige juridiske tekstene for ditt og datt. I det jeg trykket meg inn var jeg sikker på at klokka ville fortelle meg at dette best leses på mobilen, men nei: Apple Watch åpnet Apples nettside med den innebygde nettleseren. Det var da min geni-erklærte ide kom inn i spill: “denne 49 mm store klokka har stor nok skjerm for Safari!”

Slik det er nå, så har watchOS kun rammeverket for å tegne opp og vise nettsider, Webkit, men mangler den komplette Safari-appen (du kan sende lenker til klokka som åpnes i “hemmelige Safari” om du sender URL til Apple Messages eller Apple Mail) som kan åpnes fra hjem-skjermen og med flere funksjoner.

Klokke-apper ble aldri det store

Foruten at det faktisk går helt fint å bla og lese nettsider på en sånn skjerm (enn så lenge nettsiden dynamisk skalerer ned til en så liten skjerm), så er det et faktum at Apple Watch-apper ikke ble så stort som Apple hadde håpet på.

Annonse


Man har Uber og andre store selskap som har droppet apper helt – resten av de som installeres fordi de også er på klokka, har enten begrenset informasjon i varslene – som Instagram som kun viser tekst og ikke bilder.

Hva om den gode gamle nettleseren, eller en kombinasjon med i det minste Webkit, i større grad kan brukes for å vise mer informasjon og bilder? Spesielt om det er slik at selskapene ikke gidder bruker ressurser på å utvikle dedikerte Watch-apper grunnet lav bruks-prosent.

Applewatchartikkel
I dette tilfellet kuttes toppbildet. Man sveiper mot høyre for å gå tilbake til forsiden som forventet.

Tilbake til www

Mens jeg sitter her og brainstormer hva Apple Watch kan bli i fremtiden, har jeg et annet ønske: gjør Apple Watch mer uavhengig av iPhone ved å la brukeren sende lyd fra klokka direkte til alle Bluetooth-enheter rundt deg. Problem-stillingen: om noen låner min iPhone kan jeg ikke sende f.eks. podcast lyd til annet enn AirPods og HomePods. Jeg foretrekker jo som de fleste bilens høyttaler, og ikke propper, når jeg kjører.

Dette vil trolig kreve en større omstrukturering av lyd-plattformen på begge enheter, men det hadde jo gjort klokka til et kult party-triks. La oss si du glemte klokka hjemme da du ankommer festen, men har en dataplan og vennene dine har en Bluetooth-høyttaler. Problem løst.

PS: om du vil ha tilgang til tastaturet på Apple Watch må du endre til engelsk språk på klokka.

Nettsider sendt med Apple Meldinger åpnes i Meldings-appen slik.

Annonse