Bilde: Microsoft

Annonse


Det er snart over og ut, advarer Microsoft

Microsoft advarer de som fremdeles bruker Windows 8.1 at ting snart stopper opp.

Pass på: sikkerhetsoppdateringer forsvinner snart

Fra og med 10. januar 2023 får ikke 8.1-brukere lenger teknisk support uansett årsak, programvareoppdateringer og ei heller ikke sikkerhets-oppdateringer og feilrettinger.

Som en påminnelse vil ikke lenger Windows 8.1 motta støtte fra og med 10. januar 2023, da teknisk assistanse og programvareoppdateringer ikke lenger leveres. Hvis du har enheter som kjører Windows 8.1, anbefaler vi at du oppgraderer dem til en mer oppdatert, brukt og støttet Windows-versjon. Hvis enhetene ikke oppfyller de tekniske kravene for å kjøre en mer oppdatert versjon av Windows, anbefaler vi at du erstatter enheten med en som støtter Windows 11.

Microsoft

Så få har installert Windows 11.

Dette er valgene du har

Det er merkelig av Microsoft å anbefale Windows 11 all den tid OS-et krever TPM og “Secure Boot.” Derfor er det sjeldent CPU-er som er eldre enn seks år fungerer med Microsofts nyeste. Maskinvare-kravene for Windows 11 og 2022-oppdateringen er for øvrig identiske.

Windows 11 er den sikreste Windows som noensinne er bygget, med omfattende ende-til-ende-sikkerhet som dekker antivirus, brannmur, internettbeskyttelse og mer. Dette betyr flere sikkerhetsfunksjoner, dashbordskjermer og kontinuerlige oppdateringer for å beskytte mot fremtidige trusler – alt innebygd uten ekstra kostnad. For å motta oppdateringer kreves internettilgang og serviceavgifter kan påløpe.

Microsoft

Det er også mulig å installere Windows 10 som Microsoft poengterer har støtte frem til 2025:

Annonse


“Windows 10 er fortsatt tilgjengelig og vil bli støttet frem til 14. oktober 2025. Du kan sjekke om din nåværende PC oppfyller minimumssystemkravene for Windows 10. Hvis den gjør det, kan du kjøpe og laste ned en fullversjon av Windows 10 Home eller Windows 10 Pro. Du kan også sjekke med forhandlere for å se om de fortsatt tilbyr Windows 10 for salg.”

Microsoft sier at de ikke tilbyr gratis-oppgraderinger fra Windows 8.1 til hverken Windows 10 eller 11.

Annonse