harlagetbretteiphone
Det er mulig å kjøre iOS på en brette-mobil, men man skal vite hva man driver med. Kanskje auksjoneres denne bort? Bilde: Scientific and technological aesthetics/YouTube

Annonse


Dette er en “iPhone Fold”

En kinesisk profesjonell DYI-er har laget en brette-iPhone. Det var ikke en lett oppgave.

Foretrekker Razr over Flip-hengsel

Det er første gang vi har hørt om et lite ambisiøst prosjekt, og jaggu fikk de det ikke til også med hengslet fra Motorola Razr.

Hackerne har nyttet “jailbreak”, for å hjelpe til med berøringen som ikke var optimal med brette-funksjon, installerte de sin egen programvare. Klart, er man utvikler kan man signere og beta-teste sine egne apper, men det skal ifølge oversettelsen ikke være det som har skjedd i denne sammenheng. Trolig må appen ha tilgang til mer enn Apple gir lov til.

Mini-batteri og 3D-printing

Toppen på enheten huser hovedkortet, og bunnen batteriet.

Annonse


Og dette er et langt større prosjekt enn som så: vi snakker her om at de måtte 3D-printe komponenter og lage et spesial-batteri på kun 1000 mAh for å få plass til alt. Likevel måtte en høyttaler fjernes, trådløs lading samt MagSafe.

Dette er versjon 0,1 da hackeren har planer om å fortsette å perfeksjonere prosessen. Jeg tipper han kommer lenger før Apple eventuelt vurderer å gjøre noe av det samme selv.

Annonse