eumedstorekravtilapple
EU tvinger ikke bare Apple til USB C, men vil trolig også få igjennom mulighet til å kreve at brukerne kan installere apper fra alternative app-butikker, iMessage på flere plattformer og mer.

Annonse


Innen denne datoen kan iPhone total-forvandeles på utrolige måter

I juli godkjente EU den nye digital-loven “The Digital Markets Act.”

iPhone og iPad kan totalforvandles innen sommeren 2024

The Digital Markets Act som vi forklarte hva innebar i mars i år, åpner blant annet opp for lynmeldinger på tvers av plattformer – la oss ta for oss det først:

“Brukere av små eller store plattformer vil kunne utveksle meldinger, sende filer eller foreta videosamtaler på tvers av meldingsapper, og dermed gi dem flere valgmuligheter. Når det gjelder interoperabilitetsplikten for sosiale nettverk, var medlovgivere enige om at slike interoperabilitetsbestemmelser vil bli vurdert i fremtiden.”

EUs Andreas Schwab sier at punkt-til-punkt kryptering av gruppe-chat må på plass, om ikke innen ni måneder, så så kjapt som mulig.

ITavisen, 26. mars, 2022

Kravet gjelder ikke alle selskap – de må være store og fungerer som en “portvakt” til et økosystem:

“DMA-loven aktiveres om selskapet som drifter plattformen har minst 45 millioner månedlige brukere i EU og over 10 000 forretnings-brukere årlig. Om selskapene ikke retter seg etter loven, risikerer de bøter på opp til 10 prosent av omsetningen eller hele 20 prosent om reglene blir brutt flere ganger.”

Annonse


Apple har allerede indirekte bekreftet de skifter til USB C på iPhone, også dette grunnet en EU-lov.

6. mars 2024 er siste frist

Nå er den nye loven iverksatt, og det som nå skjer er grovt sett delt opp i to deler: EU skal bruke 45 dager på å vurdere om plattformen er stor nok og kan klassifiseres som en “portvakt” (noe Apple selvsagt er).

Deretter har selskap som Apple seks måneder, eller til maks 6. mars 2024, for å følge reglene i loven.

Endringene vil i så måte direkte påvirke iPhone slik at det vil være mulig å installere apper brukeren finner utenfor App Store som er mulig på Android og at iMessage fungerer på tvers av plattformer. Også andre app-butikker kan bli et krav. En av disse endringen er gigantiske – om samtlige skjer vil det være utrolig.

Apple har varslet sin misnøye med ordningen, og sier at brukernes personvern og sikkerhet står på spill.

Annonse