HyundaiIoniq6FirstEdition
Hyundai girer opp til en forsiktig lansering av Ioniq 6 First Edition tidlig neste år.

Annonse


Dette er tidspunktet du kan forhåndsbestille og det kommer kun 600 til Norge

Hyundai avslører at Ioniq 6 First Edition-forhåndssalget starter 10:00 9. november.

Rett over 500 km rekkevidde

Fordi dette er den første runden, kommer det kun 2500 biler og 600 av dem er reservert for det norske markedet.

Bilen er bygget på Hyundai Motor Groups avanserte dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Dermed er den utstyrt med en lang rekke avanserte teknologier, og et kundeorientert og svært romslig interiør. I tillegg byr IONIQ 6 på inntil 614 kilometer rekkevidde (WLTP). First Edition-utgaven har Long Range-batteripakke og AWD som standard, og denne motoriseringen har med 20” lettmetallfelger en rekkevidde på inntil 519 kilometer. 

Hyundai

Gullroten til produsenten er at de som kjøper Ioniq 6 First Edition får med ett års abonnement på Ionity Premium inkludert i prisen, “som sikrer svært gunstige ladepriser på Europas ledende lynladenettverk,” ifølge pressemeldingen.

Dette må du gjøre om du vil bestille

“Det er kun kunder fra de fem dedikerte First Edition-markedene som kan bestille denne modellen, og forhåndssalget starter klokken 10.00 den 9. november på en dedikert bestillingsside,” melder selskapet.

Annonse


Det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder:

“Reservasjoner av IONIQ 6 First Edition begrenses til én per kunde, etter førstemann til mølla-prinsippet. IONIQ 6 First Edition tilbys i et eksklusivt opplag på 2 500 enheter, hvorav 600 er reservert for norske kunder. “

De første leveransene av bilen forventes i mars/april 2023.

Dette skriver selskapet i pressemeldingen

“Den svært lange rekkevidden er blant annet et resultat av et aerodynamisk design. IONIQ 6 har en luftmotstandskoeffisient på bare 0,21 Cd, takket være innovative designløsninger som den lave fronten, aktive luftspjeld og såkalte wheel gap reducers, som reduserer luftmotstanden i hjulbuene. IONIQ 6 har et kokonginspirert interiør som sørger for veldig høy komfort og et personlig og behagelig oppholdsrom. Bilen har optimalisert benplass, en rekke praktiske løsninger, og et interiør spekket med bærekraftige materialer som legger til rette for en miljøvennlig mobilitetsopplevelse.

Internasjonale motor- og teknologimedier har allerede gitt svært positiv respons over bilens design, interiør, romslighet og elektriske rekkevidde, for å nevne noe. Top Gearskrev i sin test av bilen at IONIQ 6 demonstrerer Hyundais «betydelige selvtillit» når det kommer til selskapets elektrifiseringsstrategi, mens influenceren Marques Brownlee på sin YouTube-kanal med 15 millioner følgere beskrev bilen som «one of the best deals for an EV». 

IONIQ 6 First Edition tar det stilige designet til et eget nivå med en rekke unike elementer inn- og utvendig. First Edition har egne 20’’ lettmetallfelger med en unik matt sort finish. I tillegg har denne begrensede utgaven stilige designdetaljer rundt hele bilen i sort høyglans. Det samme gjelder speilhusene. IONIQ 6 First Edition får også H-emblemer foran og bak i sort aluminium.

På innsiden vil First Edition-biler få et utvalg designelementer som er særegne for akkurat denne utgaven. Interiøret er sort med sort taktrekk, og har eksklusive seter i skinn og Tartanmønstret stoff som er inspirert av Hyundais konseptbil Prophecy. First Edition får også egne gulvmatter i ECONYL® med designelementer i grått Tartanmønster.”

Annonse