metamedstikktiliphoneforrcs
Dette er Metas nye reklamekampanje for WhatsApp.

Annonse


Nå angriper Meta iPhone for det samme

Hvilken meldingstjeneste er sikrest av iMessage og Whatsapp?

– Alt dette mangler iMessage

Mark Zuckerberg er (ikke overraskende) sikker; Meta-eide Whatsapp er overlegen.

I går lanserte selskapet en ny reklamekampanje der de kritiserer Apple for å kun tilby kryptering når meldinger sendes gjennom iMessage.

I et innlegg publisert på Instagram skriver Zuckerberg at:

Whatsapp er langt mer privat og sikrere enn iMessage med ende-til-ende-kryptering som fungerer på tvers av både iPhone og Android, inkludert gruppechatter. Med WhatsApp kan du også få alle lynmeldinger til å forsvinne med et tastetrykk. Og i fjor introduserte vi ende-til-ende-krypterte backup-er også. Alt dette mangler iMessage fortsatt».

Mark Zuckerberg, sjef, Meta.

Zuckerberg-PR ble ikke så veldig positivt mottat

Meta-sjefen har i tillegg til å skrive dette publisert et bilde som peker nese mot Apples iMessage-tjeneste. På bildet er det tre chattebobler, der to av dem refererer til Apples grønne og blå meldingsbobler. Nederst har Meta lagt til sin egen boble, som de omtaler som «Private bubble» av markedsføringsårsaker.

Annonse


Å si at Zuckerberg får unison hyllest for reklamestuntet, ville vært en overdrivelse. «Stein i glasshus» er en ganske grei oppsummering av hvordan reklamebudskapet mottas i kommentarfeltet. Likevel har Zuckerberg et poeng, all den tid Apples meldingstjeneste ikke har ende-til-ende-kryptering når meldinger sendes som vanlig SMS/MMS.

Ingen planer om RCS på Apple-enheter

Apple har foreløpig valgt å ikke implementere støtte for RCS-standarden, som tilbyr ende-til-ende-kryptering gjennom en forbedret utgave av tradisjonell SMS-kommunikasjon.

Det er nettopp dette Meta og Zuckerberg sikter til i sin nye reklame. Men kommer Apple noen gang til å legge til støtte for RCS i sine produkter? Foreløpig er det lite som tyder på det.

I sommer la Google press på Apple da de lanserte en reklamekampanje der budskapet var at Apple burde støtte RCS. Men Tim Cooks uttalelser under en konferanse tidligere i år, tyder på at det ikke kommer til å skje med det første. Å forbedre kommunikasjonen mellom iPhone og Android er rett og slett ingen prioritet.

– Jeg hører ikke at brukerne våre ber oss legge mye energi i det på nåværende tidspunkt, uttalte Cook den gang.

Annonse