ingenvethvormangemacerappleharsolgt
IDC og Gartner er overhodet ikke enige om Mac-salget går opp eller ned.

Annonse


Ingen vet hvor mange Mac-er Apple har solgt

IDC meldte i går at Apple har økt Mac-salget med 40 prosent i tredje kvartal 2022 sammenlignet med fjoråret. Det er ikke Gartner enige i.

IDC og Gartner er ikke i nærheten av å være enige

Fordi Apple ikke opplyser om antallet solgte produkter, er det opp til disse selskapene å beregne dem basert på salgskanaler og hvor mange komponenter som er produsert. Problemet er at ingen av denne er garantert å være korrekt, men den skal kunne gi en pekepinn og referanse.

Men ikke denne gang.

Apple avslører aldri hvor mange produkter de har solgt. Dette er samtlige av Mac-ene selskapet tilbyr. Det ventes nye MacBook Pro 14 og 16 tommer-modeller og Mac Mini med M2 på tampen av måneden.

I går meldte vi:

Selskapet fosser frem med 40,2 prosent i IDCs siste rapport, og har per tredje kvartal 2022 13,5 prosent markedsandel. De andre selskapene går alle i minus.

Annonse


Asus er selskapet som gjør det minst dårligst av Windows-maskinene med en tilbakegang på 7,8 prosent og står derfor igjen med en markedsandel på 7,5 prosent.

IDC:

“Mac-salget ned over 15 prosent”

Selskapet mener at Apples Mac-salg falt fra 6,9 millioner til 5,8 millioner og at det derfor er ned 15,6 prosent – ikke opp 40 prosent.

MacRumors påpeker at Canalys er midt i mellom dem begge med et estimat på 7,9 millioner solgte Mac-er, en økning på 1,7 prosent.

Gartner:

Canalys:

Annonse