toyotagjennopptarbZ4X
Norske kunder kan vente seg at leveringen av bZ4X nå fortsetter. Vi har ingen informasjon om det norske markedet enn så lenge.

Annonse


Først falt hjulene av, nå er Toyota klare igjen

El-bilen med det merkelige navnet bZ4X hadde så langt fra en god start som nærmest er mulig.

Bolte-problemet er endelig løst

Det var i juni saken sprakk og Toyota meldte følgende:

“Etter kort kjørelengde kan alle boltene på hjulet løsne til et nivå hvor hjulet kan løsne fra kjøretøyet. Hvis et hjul løsner fra kjøretøyet mens du kjører, kan det føre til at du mister kontroll over kjøretøyet, noe som øker risikoen for en kollisjon. Årsaken til problemet og kjøremønstrene som dette problemet kan oppstå under er fortsatt under etterforskning.”

Den gang rapporterte vi videre at:

Annonse


“Selskapet sier at ingen må kjøre en slik om de har en til de finner ut hva som egentlig har skjedd og iverksetter en offisiell service-ordre. Merk at de aller fleste ikke er leverte fordi bilen er så ny. Vi har snakket med en norsk kunde som forhåndsbestilte Toyotas el-bil samme dag det var mulig. Fremdeles er statusen på ordren at den “behandles”. Det er derfor lite trolig at det er mange, om noen, av modellene på norske veier.”

Starter opp salget igjen

Nå melder Automotive News Europe at Toyota har funnet ut av problemet.

Samtidig avslørte selskapet enda en alvorlig feil som til nå ikke var kjent, og det som var relatert til kollisjonsputene – dette er et problem som kunne endt riktig så ille om Toyota ikke hadde oppdaget det samtidig som bilene var inne på service for bolt-problemet.

Apropos dette med at boltene kan løsne så var det kun 2700 biler på veiene da Toyota oppdaget feilen.

Toyota forsikrer om at salget og produksjonen nå starter opp igjen, og at de som allerede har en bestilling inne prioriteres.

Annonse