Annonse


Her er Googles pirat-rapport: har fjernet seks milliarder lenker

i Googles “Innsynsrapport” har selskapet fjernet seks milliarder med pirat-lenker de siste ti årene.

Databasen er også søkbar

Google avslører at over 300 000 privatpersoner og selskap har bedt om at Google fjerner pirat-innholdet som var fordelt på over 4 millioner domener – om man ser på organisasjoner er dette tallet nesten identisk med opphavsrettseiere.

Google mottar jevnlig forespørsler om å fjerne innhold som kan være i strid med opphavsretten, fra søkeresultater. I denne rapporten finner du data om slike forespørsler om å fjerne linker fra Søk. Målet vårt er å gjøre det lettere for alle å forstå hvordan opphavsretten påvirker tilgangen til innhold via Google Søk.

Google

Interessant er det også at man kan se forespørslene fra de aller største eierne, blant annet rivendell, BPI (British Recorded Music Industry) Ltd og Remove Your Media LLC.

På det meste i mars 2021 forespurte BPI (British Recorded Music Industry) Ltd Google å fjerne nesten fire millioner lenker.

Interessant er det også at Google trekker frem et par spesifikke saker der de ikke har kunnet gi medhold – her er tre av dem:

“En bedrift publiserte innhold fra sitt eget nettstedet i kommentarfeltet på en negativ anmeldelse av bedriften. Deretter sendte bedriftseieren inn en opphavsrettslig klage mot anmeldelsesnettstedet, der vedkommende viste til innholdet i kommentarfeltet.”

Annonse


“En ukrainsk politiker sendte oss en opphavsrettslig klage angående bruken av bilder av ham i en rekke artikler som kritiserte måten han utførte det politiske vervet sitt på.”

Vi har som mål å besvare alle klare henvendelser om angivelige brudd på opphavsretten. Varslingsformatet vi angir i nettskjemaet vårt, er i samsvar med Digital Millennium Copyright Act (DMCA) og er en enkel og effektiv mekanisme for opphavsrettseiere fra land/regioner over hele verden. For å starte prosessen for å fjerne innhold fra søkeresultater, må opphavsrettseieren som mener at en nettadresse peker på krenkende innhold, sende oss et varsel om fjerning for det angivelig krenkende innholdet.

Google

“En britisk skuespiller sendte inn en opphavsrettslig klage der han hevdet å representere 20th Century Fox. I klagen protesterte han på at et stillbilde av ham fra en film ble brukt i et innlegg på en filmblogg der det ble drøftet hva som var de verste skuespillerprestasjonene i 2013.”

Her kan du se hvilke domener som ble ønsket fjernet av BPI (British Recorded Music Industry) Ltd.

Annonse