teslafjernerultralydsensorer
Tesla starter denne måneden produksjon av Model 3 og Model Y uten ultralys-sensorer. Disse bilene vil mangle flere funksjoner "en kort stund."

Annonse


Derfor forsvinner disse funksjonene fra nye Tesla-er

Tesla har nå valgt startskuddet for å gå “all inn” på Tesla Vision.

Overgangen til Tesla Vision er snart komplett

Det vil si at bilene selskapet skal produsere fremover kun skal bruke kameraer. Selskapet startet overgangen fra radarer og kameraer-kombinasjoner i fjor og nå varsler de altså at de fjerner ultralyd-sensorene rundt bilen.

Tesla Vision-nettverket er det som driver FSD beta-en.

Selskapet melder at de starter med Model 3 og Model Y:

Annonse


I dag tar vi neste steg med Tesla Vision ved å fjerne ultralydsensorer fra Model 3 og Model Y. Vi vil fortsette denne utrullingen med Model 3 og Model Y globalt i løpet av de neste månedene, etterfulgt av Model S og Model X i 2023.

Tesla

Tesla har gjort noe lignende før

Sensorene som fjernes har som formål å varsle om bilen er nærme å krasje og å auto-parkere.

For at Tesla skal ha tid til å gjøre kamera-systemet godt nok til å utføre oppgavene, forsvinner disse funksjonene på biler uten ultralyd-sensorer en stund:

  • Parkerings-hjelp
  • Autoparkering
  • Summon
  • Smart Summon

Det er ikke første gang Tesla gasser på uten at alt er på plass: frem til mai i år begrenset de auto-styring på Tesla Vision-utstyrte biler til 120,70 km.

Hvordan vet du om du er berørt?

Jo, Tesla skal tidlig i oktober i år starte å produsere Model 3 og Model Y for Europa og USA uten ultralyd-sensorene. Tesla Vision skal stå for autopilot, utvidet autopilot, FSD og aktive sikkerhetsfunksjoner.

Selskapet sier at funksjonene kommer tilbake til biler uten USS innen kort tid. Det er i alt 12 USS-sensorer foran og bak Teslas biler produsert frem til nå.

Tesla sier at de “per nå” ikke har planer om å fjerne funksjonaliteten som ultralyd-sensorene leverer.

Dette er funksjonene som er tilgjengelig med og uten en USS-Tesla.

Annonse