arbrillererdetstorei2025
Dette er fremtiden de ledende teknologi-selskapene ser for seg. Mye av dette er allerede mulig, men brillene er fremdeles litt for store. Gi dem et par år.

Annonse


Apple: “Du vil ikke skjønne hvordan du levde uten AR”

Tim Cook har snakket opp AR i åresvis. Vi begynner å bli lei å dekke det.

Alle tror det skal skje om kort tid

For faktum er at Apple ikke har gjort noe innen AR enda, ikke egentlig. Ja, de har utstyrt mobilene sine med LIDAR for en bedre AR-opplevelse (det er vanskelig å ikke se for seg at det er en hemmelig grunn til dette), men det er det. Det er ingen spill utover Pokemon som for flere år siden vakte oppsikt. Etter det har det vært rolig og få forbruker-hitter.

Jeg er ikke sikker den gjennomsnittlige personen vet hva Metaverse er.

Tim Cook, sjef, Apple.

Men det skal visstnok skje store ting fremover. Både Apple og Meta skal lansere sine henholdsvis første og tredje generasjon VR-hodesett. Det ryktes at Apples tilnærming i første omgang er for utviklere, og ikke et forbrukerprodukt.

Årsaken kan være at Tim Cook mener VR ikke kommer til å brukes i like stor grad som AR.

Annonse


Cook hinter igjen om AR før januar 2023

Og det er der vi kommer inn til saken kjerne: hodesett vs. briller. Det er liten tvil om at det er et par briller AR Apple tror blir det neste store etter iPhone, men disse er flere år unna lansering.

Tim Cook uttalte nylig at “vi kommer til å tenke tilbake, og ikke skjønne hvordan vi levde uten AR.” Det er lite trolig at Apple-sjefen snakker om å gå rundt på byen med et VR-hodesett.

Han kommenterte også at VR er for bruk i kortere perioder, men ikke noe som er optimalt for kommunikasjon.

Enda mer interessant er Cooks kommentar om at “det ikke vil ta så lang tid” før vi lever i en slik AR-verden. To til tre år, kanskje? Apples hodesett lanseres visstnok tidlig neste år, og vil kanskje koste 30 000 kroner.

Annonse